Gasztro Kult Szentes

Szentesen bográcsban készült a lecsó

Hagyományosan szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a Szentesi Lecsófesztivál. Az idén 18. alkalommal megrendezett fesztivál alatt ismét ezrek lepték el a Rákóczi utcát, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhettünk betekintést.
A fesztivál a péntek esti szalonnasütéssel vette kezdetét, ám az igazi izgalmak ismét szombaton vártak a látogatókra, amikor 15 órakor fellobbant a láng a több száz bogrács alatt. Ebben az évben is készült hagyományos, paradicsomos és paprikás lecsó, de volt olyan bogrács, amelyikbe gomba, tarhonya, krumpli, tojás, vagy éppen rénszarvashús került a szokásos összetevők mellé. A lecsófőzés népszerű családi program, de cégek, vállalkozások is nagyszerű csapaépítő lehetőségnek tartják.
A Szentesi Lecsófesztivál Magyarország legnagyobb lecsófesztiválja, az egyik legnagyobb tömeget megmozgató hazai gasztronómiai fesztivál egyike, ahol egyidejűleg több mint 250 bográcsban fő a tradicionális magyar étel.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

A szentesi kórházban diagnosztizálták az első koronavírusos beteget

cs3_admin

Barbecue pontyfilé

cs3_admin

Sanghaj több mint kétszáz moziját nyitja újra a hétvégén

cs3_admin

Szentesen napi szintű online sajtótájékoztatóval intézkednek

cs3_admin

Szentesi FIDESZ képviselők kezdeményezése

cs3_admin

Őze Lajos emlékét őrző kiállítást rendeznek Szentesen

cs3_admin

Egy autó fának csapódott és felborult Szentes mellett (képgalériával)

cs3_admin

Szentesen is kérik az egészségügyi dolgozók, hogy mindenki maradjon otthon!

cs3_admin

Farkas Sándor egyeztetett a kórház főigazgatójával (képgalériával, videóval)

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább