Belföld

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Polgári Pikniket

Tovább kell erősíteni és meg kell védeni a nemzeti függetlenséget – ezt tartja a következő évek legfontosabb feladatának a kormány. Rogán Antal beszélt erről Kötcsén, a hagyományos polgári piknik helyszínén, mielőtt Orbán Viktor miniszterelnök zárt ajtók mögött felszólalt a meghívott vendégek előtt. Rogán Antal szerint sikerült megteremteni a nemzeti függetlenséget 2010 óta, a következő években pedig tovább kell erősíteni, ez a feltétele a további gazdasági növekedésnek, a családok támogatásának vagy a nyugdíjemeléseknek – hangzott el az M1 Híradójában.

Már délelőtt folyamatosan érkeztek a vendégek Kötcsére, ahol idén 19. alkalommal rendezték meg a Polgári Pikniket. Mint minden évben, idén is szerveztek gyűjtést, ezúttal a Magyar-Német Ifjúságért Egyesület számára.

A rendezvényt 2004 óta a Balog Zoltán vezette Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi. A kormányfő délután érkezett meg a Dobozy-kúriához, előadását pedig – mint minden évben – zárt körben tartotta meg.

A nemzeti függetlenség megerősítéséhez egy erős és sikeres magyar gazdaság kell – erről beszélt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Rogán Antal hozzátette: ehhez az a szuverén, önálló gazdaságpolitika vezet, amit az elmúlt években is folytatott a kormány.

A tárcavezető úgy fogalmazott: 2010-ben ki kellett fizetni a Gyurcsány-Bajnai korszakban felvett hiteleket és ki kellett tenni az IMF-et, majd több alkalommal meg kellett védeni a nemzeti függetlenséget, most pedig meg kell erősíteni a szuverenitásunkat.

Rogán Antal az októberi önkormányzati választással kapcsolatban azt mondta: a Fidesz-KDNP-nek rengeteg kipróbált polgármestere van, akik bizonyítottak. Úgy fogalmazott: a pártszövetség alkalmas politikusokat kínál az embereknek.

A piknikre érkező főpolgármester nem akart előrejelzésekbe bocsátkozni az október 13-ai választással kapcsolatban. Mint fogalmazott: nem az ellenfeleivel foglalkozik, hanem azzal, hogy mit csinált idáig és hogyan folytatná tovább.

hirado.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor