Vélemény

Deák Dániel: Alkalmatlanok és felkészületlenek az ellenzék polgármesterjelöltjei

Október 13-án lesznek az önkormányzati választások Magyarországon. A pártok sorra mutatják be a jelölteket, hiszen szombaton hivatalosan is elkezdődik a választás kampánya.

Az ellenzék, ahogyan azt már korábban is láthattuk, most is az összefogásban látja a megoldást – fogalmazott Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 Ma Este című műsorában. Mint mondta, az összefogást szorgalmazták az országgyűlési választásokon is, ahol még az utolsó pillanatban is voltak változtatások különféle alkuk keretében.

Az önkormányzati választások tekintetében most 6–7 párt összefogásáról van szó, de ezek a pártok nemcsak különböznek egymástól, de

egymás ellenfelei is egyben.

Elmondta, minden egyes baloldali polgármesterjelölt esetében igaz az az állítás, hogy nem egy egységes politikai közösség áll mögöttük, mint a kormánypártok jelöltjei mögött.

Szerinte egy egymással veszekedő, egymást sokkal jobban gyűlölő politikai pártokról van szó, akik azt üzenik ezzel a választóknak, hogy nem lehet megvalósítani a biztos és stabil városvezetést az adott településen vagy kerületben – hangsúlyozta Deák Dániel. Hozzátette, hasonló történésekkel kell számolni, mint amilyenek Zuglóban is zajlanak, ahol Karácsony Gergely sok esetben az MSZP-s politikusokkal vitatkozott.

A szavazatok nem összeadhatók egy együttes indulás esetén

Az esetlegesen külön induló pártokra leadott szavazatok egy együttes indulás esetén nem vonhatók össze. Elmondta ugyanis, hogy a korábbi időközi választásokon készült kutatásokon is bebizonyosodott, hogy a Jobbiktól a DK-ig történő összefogás esetében a szavazótáborok nem összeadhatók, hiszen ezek jelentősen lemorzsolódnak.

Hangsúlyozta, az önkormányzati választás esetében teljesen más a választói magatartás. Ott mindig a helyi ügyek döntenek, és a helyi személyek a legfontosabbak. Ahogyan a híradásokban is látható,

a Fidesz-KDNP jelöltjei többségében már kipróbált emberek,

olyanok, akiknek már nem ez lenne az első ciklusuk, és nagy tapasztalattal rendelkeznek.

Ezzel szemben az ellenzéki térfélen főként „zöldfülű” jelöltek vannak, akik nem rendelkeznek megfelelő városvezetési tapasztalattal, alkalmatlanok és felkészületlenek – fogalmazott.

Az eredeti cikk itt olvasható el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

„Halott fideszes a jó fideszes” – ez nem ütközik a Facebook alapelveibe?

cs3_admin

Gábor László: Jelképek erdején át visz az ember útja

cs3_admin

Szerencsés Károly: Jelöltek

tk_arpad

Apáti Bence: Nézzük meg ezt a grafikont! Jól.

cs3_admin

Már a kampánystartnál elkezdődött az ellenzéki áskálódás Szentesen

cs3_admin

Georg Spöttle: Én nem politizálok…

cs3_admin

Bayer Zsolt: Na?

cs3_admin

Bencsik Gábor: Kerítés

cs3_admin

Pilhál Tamás: Hihetetlen: a Népszava szerint is tele az államkassza (pedig Gyurcsányék olyan szépen kiürítették)

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább