Csongrád

Átadásra került a csongrádi kishajókikötő

Teljesen elkészült és ünnepélyes keretek között átadásra került a csongrádi kishajókikötő.

Csongrád várost, Algyő nagyközséget és a szerbiai Óbecse várost nem csak térben köti össze a Tisza. Mindegyik település életében meghatározó szerepet játszott az idők folyamán és tölt be napjainkban is. Az itt lakókat mindig szoros kapcsolat fűzte a Tiszához. Hajdan a folyó biztosította táplálékukat, megélhetésüket, építőanyagot házaik építéséhez. A történelem során védelmet és menedéket nyújtott a környék lakóinak. A víz napjainkban a turizmusban játszik fontos szerepet. 
Csongrád legjelentősebb turisztikai vonzereje a Körös-torok: a Tisza és a Körös torkolatánál kialakult tengerpartra emlékeztető homokos strand a köré épült üdülőterülettel. Nyaranta tízezrek strandolnak és szórakoznak itt. A legjelentősebb építészeti emléke, a műemléki védettség alatt álló ősi városmagja, a Belváros a Tiszához simulva őrzi hajdani lakóinak, a halászoknak a hagyományait.
Algyő lakói évszázadokon keresztül megőrizték ősi foglalkozásaikat, többek között a folyóhoz kapcsolódó halászatot, kosárfonást, melyek hagyományait a mai napig ápolják.
Óbecse bár keleti határával támaszkodik a Tiszára, a folyó mégis szervesen beépül a város vérkeringésébe. A Tisza part rekreációs, sportolási és rendezvény helyszínül szolgál.
A három település a Tiszában látja a legkiemelkedőbb fejlődési forrást, és hisznek abban, hogy összefogásukkal egy jelentős lépést tesznek az Alsó-Tisza vidék vízi turizmusának fellendítésében. Az algyői és a csongrádi kikötő már átadásra került az óbecsei is hamarosan elkészül.

Fotók: CS3



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Újabb húsvéti varázslat Csongrádon

Szabó Viktor

Hivatalos: Gyovai Zsolt a Fidesz-KDNP csongrádi polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Kigyulladt egy nyaraló nádteteje Csongrád külterületén

Szabó Viktor

Vadászgépek érkeznek Szentes és Csongrád fölé

Szabó Viktor

Csongrádra is fáj a foga Gyurcsány elvtelen emberének

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor