Sport

A selejtező visszavágóján is megverte a Ludogorecet a Ferencváros

A jövő héten szerdán a máltai bajnokkal játszunk itthon.

1. félidő:

A mérkőzés első perceit a Ferencváros labdabirtoklása jellemezte, a Ludogorec csak jó 10 perc elteltével tudott veszélyes támadásokat végigvinni. Az álmoskás bolgár kezdés rövidesen az eredményjelzőn is megmutatkozott: Zsubkov szögleténél Haratin-ról maradtak le a védők a 17. percben, aki így a hálóba bólintva megszerezte a vezetést csapatának (0-1). Még magához sem tért a Ludogorec a bekapott találat után, már kettő volt a vendégek előnye: Zsubkov szólózott a vonal mellett, majd adott középre a kiszorított helyzetbe érkező Skvarká-hoz, a szlovák középpályás pedig kilőtte a hosszú alsó sarkot (0-2).

Erre azonban már jött a válasz: egy szögletnél Terziev lépett vissza a védők sorából, és fejelt Dibusz kapujába (1-2). A növekvő bolgár nyomás kis híján egyenlítéshez is vezetett, amikor Lovrencsics könyöklése után büntetőhöz jutott a Ludogorec. A sértett Swierczok állt a tizenegyesponthoz, ám Panenka-módszerrel elvégzett büntetőjét a már elfekvő Dibusz nagy bravúrral a léc fölé tudta tolni.

2. félidő:

A szünetben Sztojev mester lehozta Swierczokot, és a román válogatott Keserüt hozta a helyére, mégis a magyar szurkolók örülhettek először: Tokmac verte meg a védőjét, majd cselezett középre, megpattanó lövése a kapus válla fölött szállt a hálóba (1-3).

A szinte behozhatatlan hátrány tudatában a Ludogorec próbált kitámadni, többször is Dibusznak kellett nagyot védenie, illetve Heisternek nagyot mentenie. A sors iróniája, hogy az addig remekül teljesítő balhátvéd köszönt be a szintén kiemelkedőt nyújtó kapusnak: a 69. percben egy veszélytelen belövés pattant Heister lábáról a kapuba (2-3).

A 82. percben hazai részről Moti emelte magasra a lábát, és talpalta hason Zsubkovot, így piros lapot kapott. Emberhátrányban a Ludogorec már látta, a továbbjutás eldőlt, így reményvesztetten tűrték, hogy a Fradi végigpasszolgassa az utolsó perceket.

Fotó: www.sportal.bg



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magabiztos győzelem Koszovó ellen

Szabó Viktor

Meccsnap: Szoboszlaiék történelmi mérkőzéssel folytathatják pazar sorozatukat

Szabó Viktor

A Szentes egy góllal győzött a Pécs ellen

Szabó Viktor

Győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat

Szabó Viktor

Péntek este mindenkinek a stadionban vagy a TV előtt a helye! Hajrá, magyarok!

Szabó Viktor

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor