Sport

EURO 2020: az UEFA delegációját fogadta a Puskás Aréna

Az elmúlt napokban bejárást tartottak a 2020-as Európa-bajnokság budapesti helyszínén az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) munkatársai. Látogatásuk befejeztével elégedetten távoztak a magyar fővárosból az Európa-bajnokság szervezésén dolgozó szakemberek.

A mintegy 40 szakemberből álló küldöttség ezekben a hónapokban minden stadionban munkalátogatást tesz, amely jövőre Eb-mérkőzésnek ad otthont. Mint ismert, a Puskás Arénában 2020 júniusában három Eb-csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.

A munkalátogatáson az UEFA, az MLSZ, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK), a Nemzeti Sportközpontok (NSK) és az ORFK részéről valamennyi olyan szakterület képviselte magát, amelyek szerepet játszhatnak az Európa-bajnoki mérkőzések sikeres megszervezésében és lebonyolításában. Az UEFA munkatársai és a magyar szakemberek megvitatták a stadionon belüli közlekedési útvonalak kialakítását, a raktározási lehetőségeket, a média- és VIP-kiszolgálás részleteit, biztonsági kérdéseket valamint az építkezés még hátralévő fontosabb határidejeit. A külföldi kollégák most először találkoztak az üzemeltető NSK munkatársaival. Az MLSZ részéről Szabó Vilmos, a 2020-as Eb magyarországi projektvezetője vezette a küldöttséget. 

A Puskás Aréna mellett az új Illovszky Rudolf Stadiont is meglátogatták a szakemberek, mivel edzőpályaként a pár napja átadott stadion is része lesz az Euro2020 projektnek. 

A következő helyszínbejárást november második felében tartja az UEFA, amely az Európa-bajnoki mérkőzések lebonyolításához 2020. április 1-jén részlegesen, május 15-én pedig teljesen birtokba veszi a Puskás Arénát.

Forrás: MLSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor