Kistelek

Megkezdődött a kisteleki termálfürdő bővítése

A kisteleki önkormányzat által elnyert támogatásnak köszönhetően egy 160 négyzetméteres szárnnyal egészül ki a meglévő épület, a projekt lehetőséget ad az új szárny teljes berendezésének és eszközállományának a beszerzésére is.

A munkaterület átadás-átvételt követően megkezdődött a kisteleki termálfürdő bővítése. A kivitelező Globál 21 Kft. ígérete szerint nem kell bezárni a fürdőt az építési munkák miatt. Kisebb korlátozások, részleges lezárások előfordulhatnak a Kossuth utcában, amiért előre is szeretnék kérni a lakosság megértését.

Az Önkormányzat által elnyert támogatásnak köszönhetően egy 160m2-es szárnnyal egészül ki a meglévő épület, amelynek célja egy olyan központ létrehozása mely különböző egészséges életmód tanácsadást és kapcsolódó gyógyászati kezeléseket szolgáltat a látogatók számára.

A munkálatok június hónapban kezdődnek el és várhatóan 2020. január végén fejeződnek be.

A HUSRB/1602/31/0068 azonosító számú projekt lehetőséget ad az új szárny teljes berendezésének és eszközállományának a beszerzésére is. Az új szolgáltatások biztosítása érdekében megvásárlásra kerül pl.: 4 darab új masszázs ágy, egy jacuzzi, egy infraszauna merülődézsával, egy mágnesterápiás matrac és egy caracalla kád is.

Az építési tevékenységgel párhuzamosan 2019. július 31-ig egy új weboldal is létrehozásra kerül, amelynek célja, hogy az elsősorban egészségturizmushoz kapcsolódó turisztikai ajánlatokat összekapcsolja a Kistelek – Magyarkanizsa útvonalon és hogy felhívja a figyelmet a turisztikai lehetőségekre a régióban. Erre azért van szükség mert a turisztikai ajánlatok el vannak szigetelve, a potenciáljuk nincsen megfelelő mértékben kihasználva.

A projekt megvalósítási ideje: 2018. május 1. – 2020. február 28.

A projekt összköltségvetése 588.017,84 Euró, melyből az Európai Unió társfinanszírozása 499.815,16 Eurót tesz ki.

Forrás: kistelekjaras.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Le a kalappal! 5. helyen végzett a Bor Pál fizikaversenyen a kisteleki fiatal

Szabó Viktor

Bakson alkoholt, Kisteleken kerékpárt lopott – nem úszta meg szárazon

Szabó Viktor

A kisteleki fürdő is milliókat kap a kormánytól

Szabó Viktor

Eltűnt egy 14 éves kisteleki lány

tk_arpad

Március 15-én 13 órakor nyit a kisteleki termálfürdő

tk_arpad

Kendert termesztett otthonában egy kisteleki férfi

tk_arpad

Kistelek mulatott a hétvégén

cs3_admin

Véget ért a Farsang Kupa Kisteleken

tk_arpad

Végéhez ért az Esély Itthon Kisteleken projekt

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább