Kistelek

Megkezdődött a kisteleki termálfürdő bővítése

A kisteleki önkormányzat által elnyert támogatásnak köszönhetően egy 160 négyzetméteres szárnnyal egészül ki a meglévő épület, a projekt lehetőséget ad az új szárny teljes berendezésének és eszközállományának a beszerzésére is.

A munkaterület átadás-átvételt követően megkezdődött a kisteleki termálfürdő bővítése. A kivitelező Globál 21 Kft. ígérete szerint nem kell bezárni a fürdőt az építési munkák miatt. Kisebb korlátozások, részleges lezárások előfordulhatnak a Kossuth utcában, amiért előre is szeretnék kérni a lakosság megértését.

Az Önkormányzat által elnyert támogatásnak köszönhetően egy 160m2-es szárnnyal egészül ki a meglévő épület, amelynek célja egy olyan központ létrehozása mely különböző egészséges életmód tanácsadást és kapcsolódó gyógyászati kezeléseket szolgáltat a látogatók számára.

A munkálatok június hónapban kezdődnek el és várhatóan 2020. január végén fejeződnek be.

A HUSRB/1602/31/0068 azonosító számú projekt lehetőséget ad az új szárny teljes berendezésének és eszközállományának a beszerzésére is. Az új szolgáltatások biztosítása érdekében megvásárlásra kerül pl.: 4 darab új masszázs ágy, egy jacuzzi, egy infraszauna merülődézsával, egy mágnesterápiás matrac és egy caracalla kád is.

Az építési tevékenységgel párhuzamosan 2019. július 31-ig egy új weboldal is létrehozásra kerül, amelynek célja, hogy az elsősorban egészségturizmushoz kapcsolódó turisztikai ajánlatokat összekapcsolja a Kistelek – Magyarkanizsa útvonalon és hogy felhívja a figyelmet a turisztikai lehetőségekre a régióban. Erre azért van szükség mert a turisztikai ajánlatok el vannak szigetelve, a potenciáljuk nincsen megfelelő mértékben kihasználva.

A projekt megvalósítási ideje: 2018. május 1. – 2020. február 28.

A projekt összköltségvetése 588.017,84 Euró, melyből az Európai Unió társfinanszírozása 499.815,16 Eurót tesz ki.

Forrás: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor