Dóc Ópusztaszer Sándorfalva Térség

Ünnepélyes alapkőletétellel elindult a kerékpárút-építés Sándorfalva és Ópusztaszer között.

Fotó: Csongrád Megyei Önkormányzat

2019. május 21-én ünnepélyes alapkőletétellel elindult a kerékpárút-építés Sándorfalva és Ópusztaszer között.
Kiemelt mérföldkő Sándorfalva, Dóc és Ópusztaszer, illetve az egész megye számára a most megépülő kerékpárút, mely tízéves terv, de eddig nem volt rá megfelelő forrás. Számunkra kiemelt projekt a 980 milliós beruházás, mely az országos és a megyei területrendezési tervnek is része – hangsúlyozta kedden a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer vonalon épülő bicikliút alapkőletételén. Kakas Béla hozzátette, turisztikai szempontból is jelentős a fejlesztés, céljuk többek közt a természetbarát turizmust kedvelők kiszolgálása, hisz Sándorfalván a pihenőparkot, míg Ópusztaszeren az emlékparkot érintik majd.
A kivitelezést megvalósító Probart Kft. ügyvezető tulajdonosa arról adott számot, hogy a kerékpárút mintegy 17,6 kilométer hosszúságban épül ki. Bartucz Tibor ügyvezető elmondása szerint lakott területen kívül 2,5, míg a településeken belül 2,25 méter széles lesz azt út. Rámutatott: délen a Sándorfalva és Szeged között kialakított vonalhoz, míg északon az Ópusztaszer és Kistelek között létrehozott kerékpárúthoz csatlakoznak. Mint mondta, távolabbi cél Baks irányába folytatni a munkát, így a Szentes felé tartó szakaszhoz is kapcsolódhatnak.

Fotó: Csongrád Megyei Önkormányzat

Az új úton lesz két árnyas pihenőhely is esőbeállóval, asztallal, padokkal, kerékpártámasszal és információs táblákkal, az egyiket a Balástya–Dóc összekötő út keresztezése közelében, a másikat pedig Sándorfalva külterületén az I. dűlő keresztezésénél alakítják ki. Emellett gondoskodnak az autóbusz-megállók megközelíthetőségéről is. A természetbarát turizmus kedvelőinek örömére jelentős részben a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet területén és a Natura 2000-es hálózat Alsó-Tiszavölgy Különleges Madárvédelmi Területén halad keresztül.

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újabb felújított kerékpárút szakaszt adtak át Sándorfalván

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Lángolt a nádas Sándorfalván

Szabó Viktor

Új üzletközpont épül Sándorfalván

Szabó Viktor

Megnyitja kapuit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor