Dóc Ópusztaszer Sándorfalva Térség

Ünnepélyes alapkőletétellel elindult a kerékpárút-építés Sándorfalva és Ópusztaszer között.

Fotó: Csongrád Megyei Önkormányzat

2019. május 21-én ünnepélyes alapkőletétellel elindult a kerékpárút-építés Sándorfalva és Ópusztaszer között.
Kiemelt mérföldkő Sándorfalva, Dóc és Ópusztaszer, illetve az egész megye számára a most megépülő kerékpárút, mely tízéves terv, de eddig nem volt rá megfelelő forrás. Számunkra kiemelt projekt a 980 milliós beruházás, mely az országos és a megyei területrendezési tervnek is része – hangsúlyozta kedden a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer vonalon épülő bicikliút alapkőletételén. Kakas Béla hozzátette, turisztikai szempontból is jelentős a fejlesztés, céljuk többek közt a természetbarát turizmust kedvelők kiszolgálása, hisz Sándorfalván a pihenőparkot, míg Ópusztaszeren az emlékparkot érintik majd.
A kivitelezést megvalósító Probart Kft. ügyvezető tulajdonosa arról adott számot, hogy a kerékpárút mintegy 17,6 kilométer hosszúságban épül ki. Bartucz Tibor ügyvezető elmondása szerint lakott területen kívül 2,5, míg a településeken belül 2,25 méter széles lesz azt út. Rámutatott: délen a Sándorfalva és Szeged között kialakított vonalhoz, míg északon az Ópusztaszer és Kistelek között létrehozott kerékpárúthoz csatlakoznak. Mint mondta, távolabbi cél Baks irányába folytatni a munkát, így a Szentes felé tartó szakaszhoz is kapcsolódhatnak.

Fotó: Csongrád Megyei Önkormányzat

Az új úton lesz két árnyas pihenőhely is esőbeállóval, asztallal, padokkal, kerékpártámasszal és információs táblákkal, az egyiket a Balástya–Dóc összekötő út keresztezése közelében, a másikat pedig Sándorfalva külterületén az I. dűlő keresztezésénél alakítják ki. Emellett gondoskodnak az autóbusz-megállók megközelíthetőségéről is. A természetbarát turizmus kedvelőinek örömére jelentős részben a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet területén és a Natura 2000-es hálózat Alsó-Tiszavölgy Különleges Madárvédelmi Területén halad keresztül.

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Új üzletközpont épül Sándorfalván

Szabó Viktor

Megnyitja kapuit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Csongrád, Sándorfalva és Szegvár iskolái is büszkén távozhattak a szegedi LEGO-versenyről

Szabó Viktor

Figyelem, robbantanak Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább