Gasztro Kult Szentes

Szentesen bográcsban készült a lecsó

Hagyományosan szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a Szentesi Lecsófesztivál. Az idén 18. alkalommal megrendezett fesztivál alatt ismét ezrek lepték el a Rákóczi utcát, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhettünk betekintést.
A fesztivál a péntek esti szalonnasütéssel vette kezdetét, ám az igazi izgalmak ismét szombaton vártak a látogatókra, amikor 15 órakor fellobbant a láng a több száz bogrács alatt. Ebben az évben is készült hagyományos, paradicsomos és paprikás lecsó, de volt olyan bogrács, amelyikbe gomba, tarhonya, krumpli, tojás, vagy éppen rénszarvashús került a szokásos összetevők mellé. A lecsófőzés népszerű családi program, de cégek, vállalkozások is nagyszerű csapaépítő lehetőségnek tartják.
A Szentesi Lecsófesztivál Magyarország legnagyobb lecsófesztiválja, az egyik legnagyobb tömeget megmozgató hazai gasztronómiai fesztivál egyike, ahol egyidejűleg több mint 250 bográcsban fő a tradicionális magyar étel.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bugyi Eszter: Gyanús szórólapok a szentesi polgármester-választás idején

cs3_szerk2

Fejlesztik a mozgásszervi rehabilitációs ellátást Szentesen

cs3_szerk2

Veteránjárművek lepik el Szentes belvárosát szeptemberben

cs3_szerk2

Emléktáblát avattak a szentesi laktanya átadásának 90. évfordulóján

cs3_szerk2

140 millió forint a raktárból

cs3_szerk2

A Horváth Mihály Gimnázium egykori diákja kapta a Boldog Gizella-díjat

cs3_szerk2

Szent István-napi programsorozat Szentesen

cs3_szerk2

Megújul a Szentes és Szarvas közötti út – teljes lezárásra is számítani kell!

cs3_szerk2

„Koszták” a raktárból

cs3_szerk2