Gasztro Kult Szentes

Szentesen bográcsban készült a lecsó

Hagyományosan szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a Szentesi Lecsófesztivál. Az idén 18. alkalommal megrendezett fesztivál alatt ismét ezrek lepték el a Rákóczi utcát, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhettünk betekintést.
A fesztivál a péntek esti szalonnasütéssel vette kezdetét, ám az igazi izgalmak ismét szombaton vártak a látogatókra, amikor 15 órakor fellobbant a láng a több száz bogrács alatt. Ebben az évben is készült hagyományos, paradicsomos és paprikás lecsó, de volt olyan bogrács, amelyikbe gomba, tarhonya, krumpli, tojás, vagy éppen rénszarvashús került a szokásos összetevők mellé. A lecsófőzés népszerű családi program, de cégek, vállalkozások is nagyszerű csapaépítő lehetőségnek tartják.
A Szentesi Lecsófesztivál Magyarország legnagyobb lecsófesztiválja, az egyik legnagyobb tömeget megmozgató hazai gasztronómiai fesztivál egyike, ahol egyidejűleg több mint 250 bográcsban fő a tradicionális magyar étel.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: nem csak élelmiszerre használhatják fel a 30 ezer forintos utalványokat

cs3_szerk2

Szerva Szentesen… néhány nap és startol a Hungarian Open – Szentes Cup nemzetközi korosztályos U-16 teniszverseny

cs3_szerk2

A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is gratulált a szakma sztárjának, a szentesi Doba Lászlónak

cs3_szerk2

Huppanó helyett sima körforgalom – akcióba lendültek a Közút munkatársai Szentesen

cs3_szerk2

Kiégett egy lakókocsi Szentesen

cs3_szerk2

Ingyenes elektronikai hulladékgyűjtést szervez a kormányhivatal Szentesen

cs3_szerk2

A bíróság előtti “tütű” és a kórház 4 milliárdos fejlesztése

cs3_szerk2

Korszerű tűzálló kerámiából készült égetési segédeszközöket fejlesztett a szentesi HK-Ceram Kft.

cs3_szerk2

Szentesi siker a Simonyi Károly Országos Elektrotechnikai Versenyen

cs3_szerk2