Gasztro Kult Szentes

Szentesen bográcsban készült a lecsó

Hagyományosan szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a Szentesi Lecsófesztivál. Az idén 18. alkalommal megrendezett fesztivál alatt ismét ezrek lepték el a Rákóczi utcát, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhettünk betekintést.
A fesztivál a péntek esti szalonnasütéssel vette kezdetét, ám az igazi izgalmak ismét szombaton vártak a látogatókra, amikor 15 órakor fellobbant a láng a több száz bogrács alatt. Ebben az évben is készült hagyományos, paradicsomos és paprikás lecsó, de volt olyan bogrács, amelyikbe gomba, tarhonya, krumpli, tojás, vagy éppen rénszarvashús került a szokásos összetevők mellé. A lecsófőzés népszerű családi program, de cégek, vállalkozások is nagyszerű csapaépítő lehetőségnek tartják.
A Szentesi Lecsófesztivál Magyarország legnagyobb lecsófesztiválja, az egyik legnagyobb tömeget megmozgató hazai gasztronómiai fesztivál egyike, ahol egyidejűleg több mint 250 bográcsban fő a tradicionális magyar étel.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentes kapta az Agrárminisztérium elismerését

cs3_szerk2

Megjelent a csongrádi Tóth Tamara legújabb könyve

cs3_szerk2

Megújult a szentesi Műszaki Ezred Egészségügyi Központja

cs3_szerk2

Megkezdődik a szentesi Rigó felújítása

cs3_szerk2

Az ország 3. legjobb barbere a szentesi Zsoldos tanulója

cs3_szerk2

Palacsintát gyűjtenek Szentesen a Hajléktalan Szálló lakóinak

cs3_szerk2

Az őszinteség nagyon fontos, a legfontosabb! 

cs3_szerk2

Büszkeség: Miniszteri elismerésben részesült a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc oktatója

cs3_szerk2

30 éves a Szentes Polgárőr Egyesület

cs3_szerk2