Kistelek

Sajt- és Gasztronómia Fesztivál, és Hungarikumok Napja lesz Kisteleken

Október 12-én már 24. alaklommal rendezik meg Kisteleken a Sajt- és Gasztronómia Fesztivált, Hungarikumok Napját. 

Jövőre, 2025-ben, már negyed évszázados múltra tekinthet vissza Kisteleken az a nagyszabású rendezvény, amely annak idején Sajtfesztivál néven indult, majd a tavalyi évben már a Hungarikumok is felkerültek a gasztronómiai palettára. 

A hazai kínálat mellett 2024-ben egyes nemzetek ízkülönlegességeivel is találkozhatunk, mint például India, Olaszország, Svájc, vagy Erdély, hogy egy párat említsünk. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat is képviselteti majd magát, akik nagyon büszkék a sajátos ételeikre, amelyeket helyben készítenek el. A hazai ínyenceknek is jut bőven különlegességekből, hiszen a karcagi birkapörkölt mellé, galaburgyi-t is kínálnak, ami egy lebbencs tésztából készült ízletes étel. A hagyományos lecsó a magyaros gulyásleves, a szilvás gombóc mellett az édességek sem maradhatnak ki, mint például a Rákóczi túrós. 

Az esemény célja, hogy minél többen megismerkedjenek a Hungarikumokkal, vagy éppen új, más nemzetek ízvilágával. A jó étel összetartja a közösséget, hiszen már hosszú évek óta érkeznek olyan baráti társaságok is, akik erre az alkalomra jönnek Kistelekre, azaz ez egyfajta kapcsolódási pont. 

Mindezek mellett Kistelek egyik legnagyobb és meghatározó eseménye, amelyre a vidéken élő rokonaikat és barátaikat is szeretettel hívják a helyiek. Az egész napos rendezvény délelőtti programjai leginkább a gyerekeknek kedveznek, míg a délután a felnőtteknek sok zenei és táncos programelemet tartogat. 

A nappali rendezvények helyszíne a Szent István tér és a Művelődési Ház, az esti eseményt pedig a Sportcsarnokban tartják 2024. október 12-én szombaton. A Kistelek Városi Önkormányzat által szervezett nagyszabású gasztro programra szeretettel várják mindazokat, akik különlegesen finom ételeket szeretnének kóstolni, jó emberekkel találkozni és választékos programokon részt venni a nap folyamán. 

A léleknek igazi felüdülés lehet ez a nap a pocaknak…meg …. ami belefér.

Borítókép: archív, Kistelekjárás.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Exkluzív interjú a 4600 km-t legyalogló Zelei Györggyel

cs3_szerk2

4600 kilométernyi gyaloglás után hazatért Zelei György + VIDEÓK!

cs3_szerk2

Három első osztállyal indult a tanév Kisteleken

kissferenc

Kirepültek az utcai galambok Kisteleken

cs3_szerk2

Harmincnál is többen focitáboroztak Kisteleken

cs3_szerk2

Baleset Kistelek és Pusztaszer között, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

cs3_szerk2

Gyermeknapi cukiságok Kisteleken

cs3_szerk2

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

cs3_szerk2

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

cs3_szerk2