Szentes

Miért nem adja át a város a Kurca-parti sétányt?

A Magyar Kormány kezdeményezésére és támogatásával megújult a szentesi Kurca-part, azonban hiába készült el a sétány, a város vezetése nem adja át hivatalosan. 

A Kurca mindkét partjának fejlesztése megtörtént a Kiss Zsigmond híd és a Makai híd közötti szakaszon. A 400 millió forintot is meghaladó kormányzati támogatásról még 2021 őszén számolt be Farkas Sándor. “A pályázat részeként útfelújítás, a közvilágítás fejlesztése, valamint sétány és pihenőövezet kialakítását is tervezik” – ismertette 2021-ben a képviselő.

A Belügyminisztérium által kiírt pályázaton elnyert forrásból a csatorna mindkét partja megújult, és a kikapcsolódni vágyók pedig már birtokba is vehették, azonban Szentes vezetése ez idáig nem volt hajlandó hivatalosan is átadni. Egy olyan városban, ahol egy pár férőhelyes parkolótól kezdve egy újonnan ültetett fáig mindennek rendeznek hivatalos rendezvényt, átadót, megnyitót. 

Miért van ez így, miért nem érzi ezt fontosnak Szabó Zoltán Ferenc polgármester? Ő is érezheti, hogy bár a kampányban próbálta saját projektnek beállítani, valljuk be, sok köze nincs hozzá. Másik ok lehet, hogy egy hivatalos átadóra illene meghívni azokat a személyeket, akik nélkül ez a beruházás nem valósulhatott volna meg. Jelen lenne Farkas Sándor, aki kilobbizta a Kurca-part helyreállítását, a Belügyminisztérium képviselője, aki a forrásokat biztosította, és feltehetően több kormánypárti politikus is, akik között Szentes baloldali polgármestere kényelmetlenül érezné magát. Ezért inkább megpróbálják elsumákolni a hivatalos részét a projekt végének. 

Kedves Szentesiek, valaki szóljon a Polgármester Úrnak, hogy illene megköszönni a város támogatóinak ezt a sokmillió forintos támogatást!  



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ingyenes Bachata bemutató táncórára várnak Szentesen

cs3_szerk2

Megnyílt a DélKerTÉSZ első mintaboltja, a Lecsó Liget Szentesen

cs3_szerk2

Óriási örömzenélésre készül Szentesen a Bohemian Betyars és a Parno Graszt

cs3_szerk2

A szentesi katonák is segítenek az árvízvédelemben

cs3_szerk2

Farkas Nikolett: sok támadás ér bennünket, de június 9-e után legfőbb szempont a lakosság problémáinak megoldása

cs3_szerk2

Civil Véradásra várnak Szentesen

cs3_szerk2

Új Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Pollákban és a Zsoldosban

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Nyáron sem pihentek a szentesi táncosok

cs3_szerk2