Csongrád Sport

Sikeres nyári szezon az Oxigénfalók ifjoncainál

Ismét büszkék lehetünk az Oxigénfaló sportolóira, akik több versenyen is megmutatták kitartásukat, tehetségüket.

Az Országos Mountain Bike Kerékpáros Diákolimpiával kezdődött a nyári versenyszezonja a Körös-toroki Oxigénfalók fiatal keréképárosainak. Döbbenetes, 420 feletti nevezéssel Valter Attila világhíressé vált magyar kerékpáros egykori egyesülete és édesapja által szervezett esemény kemény kihívás volt. Két versenyszámban lehetett indulni: XCC (cross-country), azaz „rövidpályás” megmérettetés, mely esős időszakban, a csömöri dombokon zajlott. A másik egy új szám, a PumpTrack, azaz „Pumpapálya” volt, amit először rendeztek Magyarországon Diákolimpián. Ez a csongrádiak számára is meglehetősen ismeretlen volt, nem sokkal a verseny előtt volt csak lehetőségük kipróbálni.

Mindezek mellett nagyon szép eredmények születtek. Pumpapálya: Giricz Angéla II. hely (U9B- élete első Diákolimpiáján…), Giricz Joel II. hely (U13B), Giricz Benjámin VI. hely (U15B), Giricz Gábriel V. hely (U17B), Giricz Abigél I. hely (U13B), Giricz Balázs I. hely (U19B), Giricz Dávid II. hely (U21B). XCC: Angéla IV. hely (U9B), Joel IV. hely (U13B), Benjámin XIV. hely (U15B), Gábriel IX. hely (U17B), Abigél II. hely (U13B), Balázs VII. hely (U19B), Dávid V. hely (U21B).

Néhány nappal a Diákolimpia után szinte mindannyian megkapták a tavalyi eredményeik alapján Csongrád Városa „Jó Tanuló, Jó Sportoló” vagy „Eredményes Sportoló” díját. Az édesapjuk/mentoruk/edzőjük, Giricz László Tamás pedig a város „Sport- és Testnevelési Díját”. Giricz Benjámin pedig „Magyarország Jó Tanulója, Jó Sportolója” kitüntetésben részesült a köznevelésért- és sportért felelős államtitkároktól.

A tanév vége felé rendezték a Tour de Mátra 8 ország részvételével immár nemzetközivé vált országúti kerékpáros viadalát. A két napos verseny hosszú távját, a 83 km-t egyedül Benjámin vállalta be. Segítő csapattagok nélkül, a verseny közben rá zúduló eső következményeit, (pl. az igen veszélyes sárátfolyásokat is) leküzdve végül dobogó III. fokára állhatott. Ráadásul a következő napon, a rövidtávon (16km, végig fel a Kékesre…) olyan jól ment, hogy az U15 összetett bronzérme is az övé lett. Joel (11 évesen) bár életében először tekert fel az 1014m-re, féltávtól már édesapját is elhagyva jó időeredménnyel teljesített, csakúgy, mint Gábriel (U17), aki KTOF Team-ból elsőként, 52 perc alatt ért célba.

A Tamási Bringasport utánpótlás- és tehetségkutató versenyeire mindig szívesen mennek a csongrádi gyerekek a családias, jó hangulat miatt. A Pári Időfutamon azonban még nem indultak, de belefért nekik még a nyári pihenés előtt – begyűjteni az aranyérmeket! Angéla (U9-1000m), Joel (U13-3000m) és Benjámin (U15-4000m) egymás után álltak a dobogó legfelsőbb fokára a XXI. Tamási Kupa díjkiosztóján! Sőt, mivel a tavalyi kupasorozat összetettjében Angéla szintén I. lett, de díját akkor nem tudta átvenni, külön is a dobogóra szólították! Az átadott 2023-as kupa és ajándék szép és kedves gesztus volt (sok helyen csak a jelenlévők kapják meg díjaikat…), ami ismét példamutatóvá tette Farkas Ferenc és a Tamási Bringasport Egyesület munkáját!

Köszönet Csongrád Városának, az Új Bárka Egyesületnek, valamint a Nemzeti Tehetség Programnak a támogatásért, ifj. Giricz Lászlónak a technikai segítségért.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádon, az Új Esélyben rendszeressé váltak a lelki alkalmak

cs3_szerk2

“Got talent” tehetségkutató Csongrádon

cs3_szerk2

Nem jutott messzire a Csongrádról lopott kocsival a tolvaj

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Nyáron sem pihentek a szentesi táncosok

cs3_szerk2

Szüreti hétvége és káposztafőző verseny Csongrádon 

kissferenc

16.754 MÉTERES REKORDDAL ZÁRULT AZ IDEI CSONGRÁDI RÁDIÓS TALÁLKOZÓ

kissferenc

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5

Vörös Viktor a Szentesi Vízilabda Klub új elnöke – remélhetőleg befejeződnek a klub elleni külső támadások!

cs3_szerk5