Csongrád

Újabb intézmény kapott jelentős mértékű élelmiszeradományt Csongrádon

Kevés olyan intézmény van, szerte az országban, ahová karácsony tájékán nem érkezik valamilyen formában élelmiszer adomány, vagy más segítség a rászoruló családok részére. A Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Csongrádi Intézménye az első alkalommal kapott jelentős mértékű élelmiszeradományt, amellyel 15 családnak tudtak segítséget nyújtani.

„Az év folyamán is érkeznek felajánlások a családok vagy a gyerekek számára. A Máltai Szeretetszolgálat Szentesi Csoportja és magán személyek is gyűjtöttek intézményünk részére a karácsonyi időszakban, amit a rászoruló gyermekeknek és családjaiknak adtunk át a karácsonyi ünnepségünk után. 15 családnak tudtunk jelentős mennyiségű élelmiszeradományt adni, amire még ilyen mértékben nem volt példa„-mondta el Petryné Zsótér Erika tagintézmény vezető

A karácsony utáni időszak több család számára is megterhelő, hiszen az ünnepek ideje alatt a gyermekek otthon tartózkodnak, ami közel 2 hetet jelent. A szünet ideje alatt, az étkezéshez, ez mindenképpen nagy segítség a több gyermeket nevelő családoknak is. A csomag tartalmazott lisztet, olajat, cukrot, tésztát, és természetesen az édesség sem maradhatott el. A csomagokat az adománygyűjtésben résztvevők, Gyovai Zsolt, és Bartókné Vincze Zsuzsanna, adták át az intézmény részére.

„Több kezdeményezés is indult az ünnepi időszakban, de arra törekedtünk, hogy amennyire csak a lehetőségeink engedik, minél több intézménynek tudjunk jelentős mértékű élelmiszeradománnyal segíteni. A Kozmutza Flóra Általános Iskolába és Szakiskolába járó gyerekeknek, nagyon sok olyan tartós élelmiszer és édességet tudtunk gyűjteni, amely úgy gondoljuk, a szünet ideje alatt nagy segítség lesz majd. Próbáltuk úgy összeállítani a csomagokat, hogy szinte minden olyan alapanyag szerepeljen benne, amely a háztartásokban alapvető. Lisztből például 60 kilogrammot tudtunk átadni, ami családonként közel 5 darabot jelent. Nagyon örültünk, hogy édességből is bőven jutott a gyerekeknek, ami ilyenkor elengedhetetlen. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy 2023-ban számos intézmény kapott élelmiszeradományt, így sok családnak tudtunk segítséget nyújtani és könnyebbé tenni ezt az időszakot.”-mondta Gyovai Zsolt.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki kerékpárt lopott Csongrádon

Szabó Viktor

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Szabó Viktor

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor