Szentes

Olcsóbb lesz felfűteni a HSZC szentesi intézményeit

Jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szentesi szakképző intézményeiben. A nyílászárók cseréjén, gázkazáncserén és a termálfűtésre való átálláson túl napelemeket szereltek fel három iskola épületére is, így csökkentve az épületek nem megújuló energiafelvételét. A sajtótájékoztatón elhangzó részletekről az intézmény oldalán számoltak be.

A tavalyi évben a Boros Sámuel Technikumban gázfűtésről termálfűtésre váltottak, nyílászárókat cseréltek, a Pollák Antal Technikumban a szabályzási rendszerhez szükséges eszközöket vásároltak, a Zsoldos Ferenc Technikumban pedig gázkazánt cseréltek. A minél kevesebb energiafogyasztást célzó intézkedések, fejlesztések idén is folytatódtak. 

„A Borosban 7 nyílászárót cseréltünk ki, amivel a főépületben teljes körűen megtörtént a nyílászárók cseréje. Elindult a tornateremben is az ablakok cseréje, aminek köszönhetően a szellőzés és a megvilágítás is jobb lesz, és a hőtechnikai paraméterek is javulnak. Ez összesen 35 millió forintba kerül” – részletezte a fejlesztéseket Hegedűs Zoltán. 

A kancellár beszélt arról is, hogy a HSZC mindhárom szentesi intézményére napelemeket szerelnek fel. A Zsoldosban már elkészült a beruházás, a Pollákban és a Borosban pedig jelenleg is folynak a munkálatok. Összesen 139 napelemet szerelnek fel, amelyek 86.800 kWh teljesítményre képesek, és ennek köszönhetően éves szinten 5,5 millió forintos megtakarítást tudnak realizálni. Ez azt jelenti, hogy a napelem-beruházás kicsit több mint 5 év alatt meg is térül. 

A Zsoldos és a Boros Technikumok egy-egy oktatókészletet is kaptak, amivel a napelemek szerelését és javítását is meg tudják tanítani. „Fontos, hogy az oktatóteremben is ott legyen a napelem, hiszen azok számára, akik erősárammal foglalkoznak, elengedhetetlen, hogy a megújuló energiát előállító berendezésekkel is tudjanak bánni. 

A 63,5 millió forintos beruházásokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum saját költségvetéséből finanszírozza. 

Forrás, fotók: hszc.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lopott autóval hajtottak árokba Szentesen

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Bozó Zoltán megelőzte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Ismét közpénzből kampányolnak Szabó Zoltánék

Szabó Viktor

Bozó Zoltán is reagált az aljas lejáratókampányra

Szabó Viktor

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor

BREAKING! Megtalálták a szentesi gyilkosság elkövetőjét!

Szabó Viktor

Szabó Zoltánék megkezdték lejáratókampányukat

Szabó Viktor