Térség

Hivatalba lépett Csongrád-Csanád vármegye új főispánja

Hétfőn délelőtt kibővített vezetői értekezleten mutatkozott be dr. Salgó László. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal új főispánja úgy fogalmazott: történelmi időket élünk meg, a kormányhivatalnak pedig támogatnia kell az embereket.

A kormányhivatal szegedi, Rákóczi téri főépületében megtartott kibővített vezetői értekezletet dr. György István nyitotta meg. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, hogy ahogy az ország összes főispánját, úgy dr. Salgó Lászlót is teljes erőbedobással fogják támogatni – írják a Kormányhivatal oldalán.

„Dr. Juhász Tünde és Dr. Róth Márton is sokat tett korábban azért, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal szakmailag példaértékű munkát végezzen. Ennek a hagyománynak folytatásához kívánok sok sikert főispán úrnak!” – emelte ki dr. György István.

A vezetői értekezleten dr. Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja kijelentette: szegediként lényegében hazatért. Ebből a városból indította pályafutását, majd 2010-ben került az Igazságügyi Minisztériumba, ahol 2014-től helyettes államtitkárként, 2022-től közigazgatási államtitkárként dolgozott.

„A kormányhivatal az emberek között él, támogatni kell őket. Az a jó közigazgatás, amelyből az állampolgár minél kevesebbet vesz észre. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor az embereknek van szüksége az államra, amikor segítenünk kell nekik” – mondta el dr. Salgó László.

A főispán szerint történelmi időket élünk meg legyen szó akár covidról, akár migrációról. Kiemelte, hogy a demográfiai kihívásokra adott jó válaszokkal, a gazdaság és a civil szervezetek támogatásával elősegíthető az, hogy a felnövő generációk helyben képzeljék el az életüket, és hogy Csongrád-Csanád vármegye olyan hely legyen, ahol vonzó élni.

„Arra hívok mindenkit, hogy dolgozzunk együtt a kormányhivatali ügyek szakszerű intézésében, a vármegye fejlesztésében, és írjuk együtt a történelmet! Hajrá Csongrád-Csanád Vármegye!” – zárta gondolatait az állománygyűlésen dr. Salgó László.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor