Csongrád

Ismét Diákolimpikonok lettek a csongrádi Giricz-testvérek Országúti Kerékpárban

Bocskaikert (Debrecen) mellett rendezték az idei Országos Diákolimpia Döntőjét Országúti Kerékpár szakágban, időfutamban, ahol a csongrádi Giricz-testvérek, a Körös-toroki Oxigénfalók ifjoncai újból eredményesen szerepeltek. Videó: https://youtu.be/qpHCS2m_edU

A legfiatalabb induló, Joel (Csongrád- és Térsége Ált. Isk. – Piroskavárosi Isk.) “megismételte” tavalyi 1. helyezését, így 2023-ban is jogosult a Diákolimpikon® cím viselésére. Az U11B-ben 4 km-es távot teljesítve, magához képest fél percet javítva több mint egy perccel győzte le a második helyezettet.

Benjámin (Csongrádi Batsányi J. Gimn.) a tavalyi bronzérem után nagyon keményen odatette magát, szintén jócskán egy perccel hamarabb érkezett be a második helyezett előtt, így régi álma teljesült: 1. helyet, aranyérmet szerzett Országos Diákolimpián, így ő is Diákolimpikon® lett. A korosztálya – U13B -számára már 6 km volt a “penzum”, az előző évi eredményéhez viszonyítva pedig majd 2 percet javított.

Abigélnek (Csongrád- és Térsége Ált. Isk. – Galli J. Isk.)  még az indulása is kérdőjeles volt – ugyanis előző hetekben influenzával küzdöttek többen a családból – ráadásul a WU17B-be kerülve már 10 km várt rá a napos, ámde hideg szeles időben. Mégis jól sikerült összeszednie magát, aminek meg is mutatkozott az eredménye. Megszerezte a 3. helyet a legnépesebb leányindulók  között – s csak neves miskolci, dunántúli egyesületek versenyzői tudtak jobb helyezést elérni.

Balázsnak (U19B – Alföldi ASzC, Bartha SzakGimn. Szentes) volt a legnehezebb dolga, hiszen alig múlt 16 és olyanokkal kellett versenyeznie, akik néhány hete, hónapja még igazolt versenyzőként profi egyesületek színeiben és támogatásával készültek évekig. A megszerzett 6. hely viszont szépnek számít a népes mezőnyben és majd egy percet javítva, alig ennyivel maradt el az aranyérmes mögött – ami 10 km-en kimondottan jó eredmény.

Ismét emlékezetes Diákolimpiát zárt tehát a Körös-toroki Oxigénfaló Kerékpáros Kör “alszekciója”, a “G-Team”, azaz a Giricz-testvérek, és ez köszönhető a helyben és felkészülésben is nagy segítséget nyújtó Hankó Zoltánnak, valamint a támogató Csongrád Városnak, az Új Bárka Egyesületnek, illetve a Bacsó családnak.

Video, részletesebb élménybeszámoló, további fényképek a Körös-toroki Oxigénfalók hivatalos oldalán: http://www.KTOF.team

Vagy a facebookon: https://www.facebook.com/korostorokioxigenfalok



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor