Térség

Tombolt a vihar Csongrád-Csanád megyében is, száznál is több bejelentés érkezett

Az orkán erejű szél Csongrád-Csanád megyében is károkat okozott vasárnap. Estig több mint száztíz lakossági bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

A megye minden hivatásos egysége dolgozott, sötétedésig végezték a mentéseket. Minden településről érkezett segélyhívás, leginkább lehasadt ágakhoz és kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. A hivatásos rajok munkáját a sándorfalvi, a balástyai, a mórahalmi, az ásotthalmi, a fábiánsebestyéni és a csengelei önkéntes tűzoltók is segítették. Estig hetven helyszínen számolták fel a vihar okozta károkat, a munkálatokat a mai napra is áthúzódnak.

Átmenetileg lakhatatlanná vált nyolc családi ház a vasárnapi erős szél okozta károk miatt, az azokban élő 34 embert rokonok fogadták be – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

    Mukics Dániel közleménye szerint a szeles idő miatt vasárnap 1654 esethez riasztották a tűzoltókat, akik 192 helyszínen hétfő reggel is folyamatosan dolgoztak a károk felszámolásán. A legtöbb dolguk Pest megyében és Budapesten volt. Kárt csak Baranya megyében nem okozott a vihar.
    A legtöbb helyen letört faágak, kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Sok fa utakra, házakra, melléképületekre, kerítésekre, autókra és elektromos vezetékekre dőlt. A riasztások harmada épületkárok, magasból lógó cserepek, bádoglemezek, reklámtáblák, ledőlt kémények miatt érkezett, néhol  közlekedési jelzőlámpákat is leszakított a szél – írta a szóvivő.
    Tudatta: a szél 273 épületben okozott kárt, magánházak és több templom, kórház, orvosi rendelő és egyéb középület tetejét is megrongálta.
    A Győr-Moson-Sopron megyei Beleden a szél megbontotta egy családi ház tetejét, amelyből egy leszakadt darab az udvaron tartózkodó emberre esett.
    Az OKF a károk felmérését javasolja a lakóingatlanok körül és azt kéri, hogy a leszakadt elektromos vezetéket, sérült közműveket, veszélyesen megdőlt fákat a 112-es segélyhívón jelentsék be.

csongrad.katasztrofavedelem.hu, MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor