Csongrád

Harmadszorra is a csongrádi Koncz-Bisztricz Tamás a világ legjobb ifjú természetfotósa

Egymás után harmadszor bizonyult a világ legjobb ifjú természetfotósának a csongrádi Koncz-Bisztricz Tamás az egyik legjelentősebb nemzetközi természetfotós versenyen, az orosz szervezésű Golden Turtle, azaz Arany Teknős pályázaton, számolt be róla a Turista Magazin.

Tomi két fotójával az 1. és 2. helyezést érte el a 13-17 éveseknek meghirdetett “Természet a fiatalok szemével kategóriában”, így ő lett idén is a legjobb ifjú természetfotós a pályázaton.

Tomi nagyon szereti a téli évszakot, a fehér, havas tájakat, amely mostani alkotásain is látszik. Az első helyezett, drónnal készült felvételén egy izgalmas kompozíciót láthatunk, amelyen a kontrasztot a befagyott havas vízfelszín és a hattyúk fehér színe, valamint a lihogó sötét színe adja.

Második helyezett képe már nyomokban színt is tartalmaz, amelyen egy tüskés bokron pihenő vörös vércse látható. A vércse ezt a helyet szemelte ki magának vadászlesnek, Tomi pedig jó szokásához híven hason kúszva közelített témájához. A hóba lapulva figyelte, amint a vércse többször lecsap, majd visszatér a bokorra, közben természetesen jó pár képet is készített, a végeredmény pedig gyönyörű lett.

Koncz-Bisztricz Tamás már 2019-ben a Bird Photographer of the Year (BPOTY) nemzetközi fotópályázatán elnyerte el az Év Ifjú Madárfotósa címet, majd 2020-ban a világ Legjobb Ifjú Makrófotósa címet zsebelte be a Close-up Photographer of the Year elnevezésű versenyen.

Forrás: www.turistamagazin.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor