Térség

Kiemelt kormányzati figyelem a térség fejlesztésére

road roller working

Kerékpárutak, autóutak, turisztikai fejlesztés: kiemelt kormányzati figyelem a térség fejlesztésére.

Az elmúlt napokban különösen sok esemény történt Szentes és környékével kapcsolatban. Ahogy Farkas Sándor, körzetünk országgyűlési képviselőjétől megtudtuk, több, számunkra fontos beruházást a Kormány is kiemelten kezel.

A mostani turisztikai és útfejlesztési bejelentések a gyakorlatban azt jelentik, hogy a Kormány támogatásával térségünk újabb fontos területeken fejlődik. Farkas Sándor országgyűlési képviselő beszámolója szerint ezek a fejlesztések jót tesznek minden itt élőnek.

Ezen a héten kormányhatározat született a Csaj-tó ökoturisztikai fejlesztéséről. Ahogy Farkas Sándor elmondta: „a Csanytelek – Tömörkény – Baks községek által közrefogott terület tórendszere, a Csaj-tó különleges, igen jellegzetes növény- és állatvilággal rendelkezik.

Madárvilága különösen fajgazdag, az itt megfigyelt fajok száma kétszáz fölött van, ezek közül száz fészkel is a területen”. A hazánkban előforduló madárfajok körülbelül felét már látták a Csaj-tavon. Az országgyűlési képviselő azt is hozzátette, hogy a tó ökoturisztikai fejlesztésével a térség – és az egész ország is – egy értékes, a családok számára is élményt jelentő helyszínnel gazdagodik.

A Csaj-tó fejlesztése mellett a Kormány arról is döntött, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősíti az M5-ös autópálya csengelei csomópontját. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a beruházással kapcsolatban rövidebbek az ügyintézési határidők és egyszerűbbek az engedélyezési eljárások, vagyis várhatóan gyorsabb a teljes beruházás. Ugyanígy fontos a Kormány számára a környék úthálózatának fejlesztése. A

451-es út Kiskunfélegyháza – Szentes

45-ös út Kunszentmárton – Hódmezővásárhely

4405-06-os út Szentes – Derekegyháza – Nagymágocs – Orosháza

szakaszok is megújulnak. Szintén nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősítette a szentesi Kiss Zsigmond utcai Kurca-híd felújítását, ami fontos lépés a megvalósításban.

Nagyon fontos napok ezek Szentes és környékének életében, hiszen a fentieken túl – részletes előkészítés után– térségünk eddigi legnagyobb kerékpárút fejlesztése kezdődik el az alábbi települések között:

Mindszent – Szegvár – Szentes

Szatymaz – Sándorfalva

Balástya – Szatymaz – Szeged

Zsombó – Szatymaz

A felsoroltakon túl, kerékpárút fejlesztést tartalmaz a 451-es, 45-ös, 4405-06-os utak felújítása is.

Ebből is látszik, hogy nehéz helyzetben is van kire számítania Szentesnek és környékének. Amint újabb részletek derülnek ki a beruházásokról és fejlesztésekről, rögtön beszámolunk azokról.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor