Csongrád

Elkészült a Csongrádi Borfesztivál teljes programja

Elkészült a Csongrádi Borfesztivál teljes programja, adták hírül a rendezvény hivatalos Facebook oldalán. A csongrádi borok népszerűsítése céljából minden év augusztusában, így idén is megrendezésre kerül a rendezvény.

A több, mint két évtizeddel ezelőtt elindított fesztivál elsődleges célja volt minél szélesebb körben megismertetni a nagyközönséggel a csongrádi borokat, hisz a város 1987-ben Rómában elnyerte a Szőlő és a bor nemzetközi városa címet. Legjellemzőbb borfajták a Cabernet, a Kékfrankos, a Zweigelt és a Kadarka. Ez a szándék az évek alatt kibővült az ország más neves borászatainak bevonásával, mely magával hozta a minőségi borfogyasztás, és a borhoz kapcsolódó egyéb termékek megjelenését is. 

A borok mellett az utóbbi években megjelentek a kézműves gasztronómiai termékek, ilyen a házi sajt, a kemencében sült langalló, az édesebb ízek kedvelőinek parázson sült kürtöskalács, különféle lekvárok és szörpök, melyek mind- mind családi manufaktúrák termékei. A három-négy napos fesztivál színes kulturális és szórakoztató programot nyújt minden korosztály számára. A gyermekeket játszóház, kézműves foglalkozás és mesejáték várja.  A népzene és a néptánc már-már visszatérő eleme a programsorozatnak, mivel a városban működő országszerte ismert Alföld Néptáncegyüttes hagyományosan a fesztivál zárasaként tartja nyári néptánc gáláját.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádon, az Új Esélyben rendszeressé váltak a lelki alkalmak

cs3_szerk2

“Got talent” tehetségkutató Csongrádon

cs3_szerk2

Nem jutott messzire a Csongrádról lopott kocsival a tolvaj

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Szüreti hétvége és káposztafőző verseny Csongrádon 

kissferenc

16.754 MÉTERES REKORDDAL ZÁRULT AZ IDEI CSONGRÁDI RÁDIÓS TALÁLKOZÓ

kissferenc

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5

Elismerések átadása Csongrádon

cs3_szerk5

Cseh Tamara birkózó világbajnoki 12. helyezést ért el 

cs3_szerk5