Csongrád

Május 27-től újra nyitva a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda

Közel egy héttel ezelőtt már bizonyossá vált, hogy újra fogadhat látogatókat a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda. Egy ideje már folyamatosan és fokozatosan készültek a dolgozók a nyitásra, de akkor még több ponton egyeztetésre vártak a szakhatóságokkal is többek között.

A megbeszélések lezárultak, ennek megfelelően május 27.-én szerdán reggel 8 órától várják a vendégeket. Mint azt Kanalasné Donka Erika a fürdővezetőjének tájékoztatása alapján megtudtuk. az eddigi megszokott nyitvatartási és használati szabályzatban is adódik változás.

Az intézmény minden nap reggel 8 órától, este 20 óráig üzemel majd, a hétvégeken is. Csak a kültéri medencék, így az 50 méteres, az élmény részleg és a pancsoló lesznek látogathatóak. Az 50 méteres medence esetében, idősávos beosztás készül majd, hogy mind a vendégek illetve a sportolók is rugalmasan használhassák a vízfelületet az előírásoknak megfelelően. Ezek a beosztások a látogatók számára is kifüggesztésre kerülnek, így mindenki tájékozódhat a használat idejéről.

A pancsolóban és az élmény medencében egyes élményelemek, nem kerülnek beüzemelésre az aeroszol hatás miatt. Ennek megfelelően a pancsolóban a vízi gomba elem nem fog működni, illetve felnőtt nem léphet a medencébe, míg az élmény részlegen, csak a víz alatti befúvó elemek és a sodró üzemel majd.

Június 2-től a gyógyászati részleg is megnyitásra kerül, de itt is csak az iszapkezelés és a masszírozás, a vízi torna még képlékeny. A medence használat terén is vannak változások, hiszen a vízbe lépés előtt és után is kötelezővé vált a szappanos tusolás és a papucs használata a fürdő egész területén.

A Játszóház is megnyitja kapuit a gyerekek és a rendezvények előtt, de csak 15 fős turnusokat tudnak fogadni, a tanév ideje alatt a délutáni órákban. A maszk nem kötelező, de a fertőtlenítés mindenképpen előírás. A beltéri részlegekben, a másfél, két méteres távolság megtartása is előírás, amely főként a büfé és a pénztár előtti részekre vonatkozik. A csúszda is üzemelni fog, ha azt az időjárási körülmények engedik. A medencék víz összetétele 2-0.5 mg/l klórszintet ír elő, ezt a jelenlegi helyzetben a megengedett legmagasabb határértéken fogják üzemeltetni.

A szaunák és a benti medencék nem működhetnek, ezek elzárásra is kerülnek.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor