Térség

Ötven számítógéppel segíti a tanulást a megyei önkormányzat

Csongrád megye tíz településére összesen 50 olyan számítástechnikai eszköz kerül a napokban, amelyet felajánl a megyei önkormányzat, a digitális oktatáshoz. A berendezések egy részét saját gépparkjából, más részét beszerzést követően tudja biztosítani a szervezet azoknak az intézményeknek, ahonnan erre igény érkezett. A legtöbb Szentesre, a Horváth Mihály Gimnáziumba került: csütörtökön 21 számítógépet adott át ingyenes használatba Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke Tóth Tamás igazgatónak.  

Mint ismeretes, a távoktatás általános bevezetéséről szóló kormányzati bejelentés után azonnal felhívással fordult Gémes László a Csongrád megyei önkormányzatokhoz, amelyben kérte, jelezzék, ha helyben nem kezelhető, technikai probléma merülne fel a tantermen kívüli, digitális oktatás feltételeinek biztosításában. Az elmúlt napokban a problémák egy részét – például internet szolgáltatással összefüggő kérés, – sikerült gyorsan megoldani. Azokon a helyeken, ahol viszont nem volt más megoldás, a szükséges eszközök biztosításával nyújt segítséget a megye önkormányzata. Mintegy ötven berendezésre merült fel igény, amelyből harminc komplett számítógép a hivatal saját gépparkjából állt rendelkezésre, további 20 laptopot pedig be kellett szerezni. Gémes László személyesen adott át 21 db gépet a Horváth Mihály Gimnázium igazgatójának.  

– Amikor megtudtuk, hogy a gyerekeknek ilyen gyorsan át kell állni a digitális oktatásra azonnal elkülönítettünk egy összeget arra, hogy ha bármelyik diáknak szüksége van ilyen eszközre, akkor ez – ha korlátozott számban is -, de rendelkezésre tudjon állni. A Horváth Mihály Gimnáziumból is érkezett kérés, hogy 21 családban nincs olyan berendezés, amivel a diákok tudnának dolgozni. A gépek, amik idekerülnek, monitorral egybeépítettek, vadonatújak, ezeken a szövegszerkesztés és táblázatkezelés is könnyebben megy, mint egy tableten – mondta az átadáson a közgyűlés elnöke.

A Horváth Mihály Gimnáziumban az új tanrend bevezetéséről szóló bejelentés után felmérték a diákok és a pedagógusok eszközellátottságát. Így derült ki az, hogy több tanulónál problémát jelent a digitális tanuláshoz szükséges háttér megteremtése.  

– Volt olyan diákunk egy-kettő, akinek még mobiltelefonja sem volt, és a felmérés alapján megtudtuk, hogy 21 tanulónak csak mobiltelefon áll rendelkezésre. Számos olyan feladat van azonban, amihez személyi számítógép vagy legalább laptop szükséges. Ezek a diákok most a Csongrád Megyei Önkormányzat jóvoltából modern, erős gépeket kapnak kölcsönbe, a szükséges időre. Az eszközök nagyon gyorsan el fognak jutni az ideiglenes gazdáikhoz.

A többi eszközt a jövő héten a kistelepüléseken élő igénylők kapják meg. A megyei önkormányzat által felajánlott segítségnyújtás eddigi eredményeként a megye 10 településére 50 gép kerül, amelyek az önkormányzat tulajdonában maradnak, és a diákok ingyenesen használhatják addig, amíg szükségük lesz rá.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor