Sándorfalva

Turisztikai fejlesztések indulnak Sándorfalván

Turisztikai fejlesztések indulnak Sándorfalván, az uniós támogatással megvalósuló beruházás részeként bővítik a vizes élőhelyek természeti szépségeit bemutató ökoparkot, felújítják a Pallavicini-kastély tetőterét és egy új kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak.

A fejlesztések 319 millió forintos költségeit uniós támogatás fedezi, a munkálatok a kivitelezési szerződések aláírása után kezdődhetnek meg.

A vizes élőhelyek természeti szépségeit bemutató ökopark három éve készült el a strandként és horgászvízként is népszerű Nádastó Szabadidőpark szomszédságában. A következő hónapokban ezt bővítik egy víz fölött vezető 130 méter hosszú, ácsolt szerkezetű pallósorral, amelynek a vége a csaknem ötméteres szintemelkedésének köszönhetően kilátópontként is funkcionál majd. A sétány végén csaknem 80 négyzetméteres kiszélesedő területet alakítanak ki, ahonnan a látogatók megfigyelhetik a vízimadarakat és más élőlényeket. A fejlesztés részeként a parkhoz tartozó istállóba padozat kerül, ahol a látogatócsoportok gyülekezhetnek vagy kisebb közösségi rendezvényeket is tarthatnak.

Sándorfalva meghatározó épülete az 1882-ben elkészült Pallavicini-kastély, amelyben a jelenleg használaton kívüli tetőtér felújítása után új kiállítóhelyet alakítanak ki. Statikailag megerősítik a födémszerkezetet, és új lépcső épül a magasföldszintről a tetőtérbe. A csaknem 450 négyzetméteres területen új kiállító- és rendezvénytereket, valamint egy vendégszobát hoznak létre a szükséges kiszolgáló helyiségekkel.

Sándorfalván keresztül vezet a Szegedet Ópusztaszerrel, illetve a Körösök völgyével összekötő kerékpárút. A kerékpáros turizmus számára ezért egy minőségi pihenésre alkalmas helyet létesítenek az Újszentes utcában. A telken húsz bicikli elhelyezése alkalmas kültéri kerékpártároló kap helyet, egy több mint 120 négyzetméteres hasznos alapterületű kerékpáros pihenőpont épül, amelyben beltéri fogadó-vendéglátóhely, szerelőállvány, e-bike-töltési lehetőség és mosdó várja majd a túrázókat.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A sándorfalvi Új-halastavaknál már nem zavarják szabadvezetékek a madarak biztonságát

cs3_szerk2

Mirkó kezelésére gyűjtenek

cs3_szerk5

Legyünk büszkék a sándorfalvi lányra, aki modellként már a TV2 színpadát is megjárta!

cs3_szerk2

Térségünk legszebb természetes vizű strandhelyei – Sándorfalva Nádastó Szabadidőpark

cs3_szerk2

Újabb felújított kerékpárút szakaszt adtak át Sándorfalván

cs3_szerk2

Lángolt a nádas Sándorfalván

cs3_szerk2

Új üzletközpont épül Sándorfalván

cs3_szerk2

Csongrád, Sándorfalva és Szegvár iskolái is büszkén távozhattak a szegedi LEGO-versenyről

cs3_szerk2

Figyelem, robbantanak Sándorfalva térségében!

cs3_szerk2