Csongrád Sport Szentes Térség

Cseh Tamara birkózó világbajnoki 12. helyezést ért el 

Cseh Tamara egy bájos, tehetséges sportoló, akinek komoly elképzelései vannak a jövőről. A Dr. Papp László Birkózó Egyesület sportolója tegnap tartott a szentesi birkózó székházban beszámolót. Szülők és az egyesület jelenlegi sportolói érdeklődéssel hallgatták a 16 éves Tami EB és VB élményeit.

Tamara 9 éve sportol családja támogatásával, hiszen bátyja is birkózó. A csongrádi lány saját városában kezdte a birkózást, majd Szentesre került. Elárulta azt is, hogy gyermekkorában gyakran sírt a versenyek után, ha nyert azért, ha vesztett azért. Ezekben a könnyekben benne volt minden akarat, edzés, küzdelem és érzelem.

Jelenleg Csepelen tanul és edz a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián. 

Idén júniusban került megrendezésre Novi Sadban az Európa Bajnokság, majd nem is olyan régen Tami pontot szerzett a jordániai Ammánban a világbajnokságon. A versenyeket több hetes felkészülés előzte meg, amely nem volt túl könnyű Tamara számára, hiszen idén egy térdsérülés nehezítette sportos mindennapjait. Áprilisban Kiskunfélegyházán a válogató versenyen szerzett egy térdsérülést, amit májusban meg kellett műteni. Júniusban orvosi engedéllyel indult az Eb-n. Előtte csupán két hetet tudott edzeni, felkészülni. A VB előtt több ideje volt, bár egy ilyen sérülést és műtétet követően óriási eredmény már indulni is a világversenyen. 

A Dr. Papp László Birkózó Egyesület sportolójának a 69 kilogrammos súlycsoportban a nyolcaddöntőben a szlovák Michaela Sebőkova volt az ellenfele. Tami így értékelte szereplését:

  • Nem volt könnyű mérkőzés, bár mindig készülünk a versenytársak egyéni jellemzőiből. Az idei évben történtek azért kihatottak a versenyre. Örülök, hogy ott lehettem, örültem a lehetőségnek. Természetesen folytatom tovább, erősödök és új célokat tűzök ki!
  • Mi a végső cél?
  • Az Olimpia…

Rónyai Zoltán a Dr. Papp László Birkózó Egyesület alelnöke büszke Tamarára és azt is elárulta, ha Csepelről hazajön Tami, szokott edzeni velük is, aminek persze nagyon örülnek. Reméli, hogy az élménybeszámoló a többieket is motiválja majd. 

Mi biztosak vagyunk benne, hogy Tami könnyeiben ma már hatalmas erő és akarat van, ami segít neki abban, hogy a legnagyobb álmát megvalósítsa. Szép volt Tamara, szurkolunk neked a továbbiakban is! 



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egyhetes razzia indult az utakon, akár Szentesen és Csongrádon is megállíthatnak a rendőrök! 

cs3_szerk2

Óriási örömzenélésre készül Szentesen a Bohemian Betyars és a Parno Graszt

cs3_szerk2

Farkas Nikolett: sok támadás ér bennünket, de június 9-e után legfőbb szempont a lakosság problémáinak megoldása

cs3_szerk2

“Got talent” tehetségkutató Csongrádon

cs3_szerk2

Civil Véradásra várnak Szentesen

cs3_szerk2

Új Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Pollákban és a Zsoldosban

cs3_szerk2

Nem jutott messzire a Csongrádról lopott kocsival a tolvaj

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Nyáron sem pihentek a szentesi táncosok

cs3_szerk2