Csongrád

Körök-toroki dömping a hosszú hétvégén

Nem csökken a csongrádi fürdőhely népszerűsége, a négy napos hétvégén is rengetegen fürdőztek a Körös-torokban.

Már-már kezdtünk alkalmazkodni a közel 40 fokos meleghez, azért a lehűlés hozott volna egy kisebb enyhülést a hétvégére. Az időjárás azonban úgy döntött, hogy a napimádókat részesíti előnyben, így a hosszú hétvégén is 35 fok feletti hőmérséklet volt késő délutánig.

A Tisza folyó vízszintje sem emelkedett hetek óta, ami a fürdőzőknek igazán kedvezett. Az ünnepek előtti napokban több ezren látogattak el a Körös-toroki homokfövenyre, ahol a csongrádiaknak a már megszokott széles part várta a látogatókat. A kora délutáni órákban már zsúfolásig teltek a parkoló helyek. Az információs táblák megkönnyítették a vidékről érkezőknek a tájékozódást.

A büféknél kígyózó sorban várták a vendégek, hogy egy jóízűt ebédelhessenek, ahol igazán széles kínálat állt rendelkezésére. A gát tetején a fák árnyékában tudtak hűsölni azok, akik el akartak bújni az UV sugarak elől. Az éjszakai esőmennyiség mit sem változtatott a kedvelt fürdőzőhely mediterrán arculatán. A part tiszta a napozóhelyek sorba rendezve és aszalmából készült napernyők is katonásan sorakoztak egymás mellett.

A sétányon bár nagyon sokan voltak mégis tiszta és igényes volt minden terasz és a zöld övezet egyaránt. A víz minősége és hőfoka is kiváló hiába vagyunk augusztus közepén, a nyár úgy tűnik még elidőzik egy kicsit, hogy aki csak most tud lazítani semmiből sem maradjon ki. A Körös-torokban biztosan megtalálja mindenki az igényeinek megfelelő pihenési lehetőséget, 400 méter hosszan az előbukkanó homokszigetek között.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

“Got talent” tehetségkutató Csongrádon

cs3_szerk2

Nem jutott messzire a Csongrádról lopott kocsival a tolvaj

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Szüreti hétvége és káposztafőző verseny Csongrádon 

kissferenc

16.754 MÉTERES REKORDDAL ZÁRULT AZ IDEI CSONGRÁDI RÁDIÓS TALÁLKOZÓ

kissferenc

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5

Elismerések átadása Csongrádon

cs3_szerk5

Cseh Tamara birkózó világbajnoki 12. helyezést ért el 

cs3_szerk5

Vedd észre, ha valaki segítséget kér – ha ismered a kézjelzést életet menthetsz

cs3_szerk5