Belföld

Kutatás: elsöprő támogatottsága van Orbán Viktor békemissziójának, még az ellenzéki választók egy része is egyetért

Mivel az elégedettek aránya több mint kétszerese az elégedetlenekének, a békemisszió első hetének hazai megítélése kifejezetten kedvezőnek mondható.

A Magyar Társadalomkutató felmérése szerint a magyar felnőttek 62 százaléka elégedett Orbán Viktor békemissziójával, amely Ukrajnát, Oroszországot és Kínát is érinti. Az eredmények arra is rámutatnak, hogy az ellenzéki szavazók harmada is támogatja Orbán Viktor béketörekvéseit.

Orbán Viktor az Európai Unió elnöki posztja átvétele után nem sokkal először Volodimir Zelenszkij ukrán, majd Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-Ping kínai elnökökhöz látogatott el, hogy segítse az orosz–ukrán háború befejezését.

A felmérés alapján a felnőtt magyar lakosságot reprezentáló válaszadók több mint háromötöde (62 százalék) elégedett Orbán Viktor fegyverszünet és béke érdekében tett erőfeszítéseivel, és a megkérdezettek 41 százaléka teljes mértékben elégedett vele.

Mindössze a magyarok alig több mint negyede elégedetlen a békemisszióval. Mivel az elégedettek aránya több mint kétszerese az elégedetlenekének, a békemisszió első hetének hazai megítélése kifejezetten kedvezőnek mondható.

A kutatás megállapította azt is, hogy a békemisszió még ellenzéki oldalon is szerzett magának támogatókat, hiszen a Tisza Párt szavazóinak 29 százaléka, az európai parlamenti választáson szövetségben induló DK–MSZP–Párbeszéd-szavazók harmada, mintegy 33 százaléka, a parlamenti bejutásra jelenleg nem esélyes kisebb pártok szavazóinak szintén harmada elégedett Orbán Viktor július 2. és 8. között tett utazásaival.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kémleld az eget Szegeden!

kissferenc

Januárban ismét nyugdíjemelés lesz

kissferenc

Pölöskei Gáborné: egyre több fiatal választja a megújult szakképzést

kissferenc

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

kissferenc

Szeptember első hetében is kitart a kánikula

kissferenc

A világ legjelentősebb 200 földtani örökségi helyszíne közé választották a Bakony-Balaton-felvidék egykori vulkáni mezőjét

kissferenc

Szobori búcsú az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban – igazi értékteremtő családi nap 

cs3_szerk5

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5

Koncz Zsófia: a kormány igyekszik minél inkább segíteni a családoknak az iskolakezdéshez

cs3_szerk5