Külföld

„Hölgyeim és uraim, Putyin elnök úr” – mutatta be Joe Biden Zelenszkijt (Videó)

Újabb diplomáciai botrányt kavaró bakit vétett az amerikai elnök, ezúttal egy olyan eseményen, ahol az USA és 19 másik nemzet vezetője összegyűlt, hogy bejelentse az Ukrajna Paktum aláírását.

Biden elnök csütörtök este megrökönyödést váltott ki, amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt „Putyin elnökként” mutatta be – számolt be a New York Post „És most szeretném átadni a szót Ukrajna elnökének, akiben legalább akkora bátorság van, mint amennyi elszántság.

Hölgyeim és uraim, Putyin elnök úr” – hangzott el az ominózus mondat. A nézőtéren sokan látszólag összerezzentek, amikor a szavak elhagyták az elnök száját. A közönség egyik tagja azt kiáltotta: „Zelenszkij!”, hogy megpróbálja kijavítani a 81 éves Bident. A világ vezetői a színpadon bizonytalannak tűntek, hogy tapsoljanak-e Zelenszkij üdvözlésére, vagy várják meg, amíg Biden kijavítja magát. Az amerikai elnök gyorsan bocsánatot kért a kínos baklövésért, mondván, hogy azért történt, mert „annyira arra összpontosított, hogy legyőzze” a Kreml erős emberét. „Putyin elnök úr? Meg fogjuk verni Putyin elnököt – Zelenszkij elnök. Annyira arra koncentrálok, hogy legyőzzük Putyint, hogy aggódnunk kell” – mondta Biden.

A megalázó félreértésre akkor került sor, amikor Biden és 19 másik nemzet vezetője összegyűlt, hogy bejelentse az Ukrajna Paktum aláírását, amely egy új biztonsági megállapodás Kijev és az Egyesült Államok, Belgium, Kanada, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Izland, Olaszország, Japán, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság között.

A jelenetet itt tekinthetik meg:



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elhunyt Alain Delon

cs3_szerk2

Sokkoló videó: muszlim bevándorlók támadtak meg egy brit férfit a nyílt utcán + VIDEÓ

cs3_szerk2

Volodimir Zelenszkij kijelentette, a következő békecsúcson Oroszországot „az asztalnál” akarja látni

cs3_szerk2

Woke-ellenes akcióközösséget indít az Alapjogokért Központ

cs3_szerk2

Horrorjelenetek Anglia utcáin: gyerekeket késeltek halálra egy tengerparti városban

cs3_szerk2

Deutsch Tamás: a brüsszeli bürokraták politikai háborúskodást indítottak Magyarország ellen

cs3_szerk2

Rétvári Bence: Európában egyre nagyobb probléma az illegális migráció

cs3_szerk2

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

cs3_szerk2

Varga Mihály: a magyar elnökség célja az uniós versenyképesség erősítése

cs3_szerk2