Kistelek

Kirepültek az utcai galambok Kisteleken

A Galamb utca Kisteleken nem túl hosszú és teljesen átlagosnak mondható attól a ténytől eltekintve, hogy a lakók, egy-két kivételtől eltekintve több évtizede ott élnek. Így szinte természetes, hogy saroktól sarokig mindenki ismeri egymást.

Az már nem annyira megszokott, hogy a Galamb utcaiak mindegyike kivételesen jó kapcsolatokat ápol és nem csak az idősek, hanem a fiatalok is. Több alkalommal is előfordult, hogy páran összeültek Szalkaiék garázsában sütögetni, vagy húsvétkor közösen főzték ugyanitt a sonkát és a tojást. Az sem titok, hogy a sarki Kis Gőzös elnevezésű kocsma is az egyik itt lakóé volt, ahol sokat születésnapoztak együtt az utca béliek és a barátok. Így történt, hogy kitalálták, utcabált rendeznek.

Amilyen gyorsan jött az ötlet, olyan gyorsan meg is szervezték. Körbejárták a lakókat, megkérdezték ki mit gondol és miután mindenki egyöntetűen megszavazta, mint egy utcai önkormányzat, azonnal hozzákezdtek a szervezéshez. Bejelentések, asztalok és padok, ki mit hoz magával, és a hétvégi szombat délutánon 17.00 órától már le volt zárva az utca és az út kellős közepén roskadásig teltek az asztalok étellel, itallal, no meg sütikkel. Mindenki ott volt. 2 grillen sütöttek, készültek mellé a köretek és a saláták.

Egy ilyen eseményt nem lehet megnyitó nélkül hagyni, így a napokban kinevezett utcabizalmi felelős nyitóbeszédet is mondott. Azt gondolnánk ez nagyon vicces lehetett, de nem az volt. Minden ott lakóhoz volt egy-egy jó szava, senki sem maradhatott ki. Olyan meghatóra sikeredett, hogy többeknek könnyeket csalt a szemébe, és mélyen megindító volt, ahogy a régi idők emlékei újraéledtek. Sebaj, a jóízű ételek, a retro zene, na meg egy kis karaoke, minden bánatot elfeledtetett a galambokkal. Kirepültek és hajnalig énekeltek, sztoriztak, táncoltak, egyszerűen hihetetlenül jól érezték magukat.

A vonatozás szinte kötelező volt ezen az estén az egész utca széltében és hosszában. Példát lehet venni, összetartásból, figyelmességből és tiszteletből, mert Kisteleken a Galamb utcában lakók ezt naponta gyakorolják. Ilyenek ők az igazi jó szomszédok, akik szombat este szabadon szárnyaltak, de a hétköznapokban sem felejtik el egymást.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Három első osztállyal indult a tanév Kisteleken

kissferenc

Harmincnál is többen focitáboroztak Kisteleken

cs3_szerk2

Baleset Kistelek és Pusztaszer között, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

cs3_szerk2

Gyermeknapi cukiságok Kisteleken

cs3_szerk2

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

cs3_szerk2

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

cs3_szerk2

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

cs3_szerk2

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

cs3_szerk2

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

cs3_szerk2