Csongrád Sport

A csongrádi Tyukász Anna amerikai karrier előtt áll

Rendkívül büszkék vagyunk a csongrádi fiatalra, aki most nagy kaland előtt áll!

Tyukász Anna Csongrádon kezdte a vízilabdát egészen fiatalon, ahol egy nagyon befogadó és családias légkör vette körül. Talán ez volt az első lépés ahhoz, hogy a sportág a szívéhez nőtt, és miután az anya egyesületénél már nem volt számára megfelelő korosztály Szentesen folytatta, ahol szintén meghatározó játékos lett. A hétvégi meccsek és a délutáni edzések mellett is kiválóan teljesített a tanulmányai terén, így egy szerencsés ismeretségnek köszönhetően, fantasztikus lehetőséget kapott ahhoz, hogy mind a két területen elinduljon a saját sikertörténete.

A lehetőséget kihasználva megpályázta az ösztöndíjat és a csongrádi Kertes Anna ótaelőször nyert felvételt a Concordia University marketing szakára. Így szeptembertől Kaliforniában folytatja a tanulmányait, mellette egy első osztályú csapat játékosa is lesz. Céltudatosságának, kitartásának meg lett az eredménye, hiszen mind ezek mellett idén megkapta az év ifjúsági sportolója díjat is. A CUI az egyik legjelentősebben fejlődő felsőoktatási intézmény Los Angeles szomszédságában, amely vízilabda programmal is rendelkezik.

„Természetesen óriási lehetőség és kihívás is ez egyben, de már kezdem felfogni a jelentőségét és nagyon várom. Szeretek kirándulni, utazni így mérlegelve a vállalásomat, úgy gondolom fantasztikus évek várnak rám, ami a legtöbb fiatal álma. Szerencsés vagyok, hogy a családom támogatását élvezhetem, bár fájó szívvel engednek el, de tudják, mekkora lehetőség előtt állok. A Campus területén lévő kollégiumba egy kétszemélyes szobában lesz a szállásom, és a szobatársammal már fel is vettem a kapcsolatot. Egy 300 ezer fős városról beszélünk, ahol azt gondolom sok felfedezni való vár rám, és amellett, hogy nagyon várom, kicsit izgulok is. Amennyit a tanulmányaim és a sport enged természetesen szeretnék itthon tölteni, mert a család ha belegondolok, már most is nagyon hiányzik.” -mondta el Anna.

Az ösztöndíj pályázattal Anna lehetőséget kapott arra, hogy a tanulmányok és a sport területén is további sikereket érhessen el. Hosszú még az út, de a csongrádi Tyukász Anna már mind ennek a kapujában áll, amelyhez sok kitartást és sikert kívánunk neki az elkövetkező időszakra. - Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hibátlanul vizsgáztak a csongrádi karatésok

Szabó Viktor

Új buszjárat indult Csongrádról a Körös-torokba

Szabó Viktor

Harmincnál is többen focitáboroztak Kisteleken

Szabó Viktor

Ha még nincs programod a hétvégére, akkor irány a Csongrádi Levendula Farm!

Szabó Viktor

Traktort és medencét is loptak egy csongrádi tanyáról

Szabó Viktor

50 kilós harcsát fogtak a Tiszából a csongrádi szakaszon – rekordot állítottak be

Szabó Viktor

Figyelmeztetnek a csongrádi és felgyői szülők: idegen leskelődik a gyerekek után!

Szabó Viktor

Árhullám érkezik a Tiszán, akár 2 méterrel is emelkedhet a vízszint Csongrádnál

Szabó Viktor

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Szabó Viktor