Belföld

Ungár Péter: Márki-Zay Péter egy futóbolond, távozzon a közéletből!

Márki-Zay Péter pénteken az ATV Voks című műsorának vendége volt, amire Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője és társelnöke szombaton a közösségi oldalán reagált. Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy Vitézy Dávid nem a Fidesz jelöltje, Márki-Zay Péter pedig egy futóbolond, és felszólítja, hogy távozzon a közéletből. 

„Márki-Zay Péter egy futóbolond, és felszólítom, hogy távozzon a közéletből!” – írta szombati bejegyzésében Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője és társelnöke. Márki-Zay Péter pénteken az ATV Voks című műsorának vendége volt, ahol az ellenzéki politikus szerint Vitézy Dávid magánéletéről vállalhatatlan állításokat tett, majd Orbán Viktor gyermekeinek szerinte zsidó neveiről kezdett értekezni.

Ungár Péter a Facebookon úgy fogalmazott, hogy Márki-Zay Péter minden ámokfutásánál érdemes emlékezni arra, hogy „belőle Karácsony Gergely csinált miniszterelnök-jelöltet. Azért, hogy ne az a Dobrev Klára legyen, akivel most közös plakáton szerepel”.

Vitézy Dávid nem a Fidesz jelöltje, a magánélethez senkinek semmi köze nincs, Márki-Zay Péter pedig egy futóbolond, és felszólítom, hogy távozzon a közéletből!

– jelentette ki az LMP frakcióvezetője és társelnöke.

„Márki-Zay Pétert Karácsony Gergely szabadította az országra, ezért kell főpolgármestert is váltanunk holnap!” – írta a politikus, hozzátéve, hogy szerinte a politika akkor lesz jobb Magyarországon, „amikor az ennyire rossz döntéseknek következménye van”.

Márki-Zay Pétert pénteken az ATV műsorában arról kérdezték, hogyan értékeli Szentkirályi Alexandra pénteki visszalépését, amire a hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta, hogy „a Fidesz visszatalált liberális gyökereihez”, és Vitézy Dávid személyében most először egy „nyíltan meleg” polgármesterjelöltet támogatnak.

Egész életében büszke lesz, hogy Vitézy Dávidot támogatja

„Visszatértünk. Oda, ahol minden kezdődött” – így kezdte pénteki Facebook-bejegyzését Ungár Péter, az LMP társelnöke. A politikus szerint a Védegylet jelszava volt, hogy Lehet Más a Politika, és erről beszélt az első elnöki interjújában Sólyom László is, akit akkor a Lehet Más a Politika jelszava alatt jelöltek civil aktivisták, és a Fidesz támogatásával lett köztársasági elnök.

Egész életemben büszke leszek arra, hogy Vitézy Dávidot jelöltük főpolgármesternek. Ez mutatja, hogy az LMP képes arra, hogy egy jelöltnél azt nézze, hogy alkalmas-e az adott feladatra, nem azt, hogy a szellemi polgárháború melyik ágyúlövése hova érkezik

– írta az ellenzéki politikus.

Ungár Péter posztjában kiemelte, hogy ez a jelölés az LMP eredettörténete, és ez ismétli magát újra. „Persze, most sok hörgés fog következni arról, hogy pontosan mit kell megvédeni, de ne dőljünk be ennek: ez a hörgés a status quo védelmének kétségbeesett zaja.” A politikus szerint annak a status quónak, aminek mindenki vesztese Budapesten és az országban.

Fotó: Szentesi Mozaik- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: se pénzt, se embert nem küldünk a háborúba

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Az emberek világosan megüzenték, békét akarnak!

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a választás tétje összeurópai: háború vagy béke

Szabó Viktor

Szentes és Magyarország választ – ÉLŐ közvetítés!

Szabó Viktor

Orbán Viktor: ma ott vagyunk minden faluban és minden városban, minden utcában és minden téren

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a vasárnapi EP-választáson kapunk egy esélyt a háború megállítására

Szabó Viktor

Újra magyar kézben a reptér

Szabó Viktor

Készül a NATO Oroszország ellen, az egyik célállomás Magyarország

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a magyar kormány gazdabarát

Szabó Viktor