Pusztaszer

Hungarikumkavalkád volt a sportcsarnokban Pusztaszeren

Április 26-án Pusztaszeren a Sportcsarnokban a Magyar Turisztikai és Területfejlesztési Egyesület a Pedagógusok a Tehetséges Gyermekekért Egyesülettel közösen tartotta meg kiállításmegnyitóját.

Az esemény két témakört, azaz két hungarikumot ölelt fel: az egyik az Aggteleki-karszt barlangrendszere, míg a másik a bükkaljai kőkultúra és a kaptárkövek világa. A helyi és környékbeli tanulókból álló ifjú közönség a két hungarikumról a kiállított anyagból, és a kihelyezett nyomtatott kiadványokból számtalan az alföldi emberek számára különösképpen érdekes információhoz juthatott.

A megnyitón résztvevők érdekfeszítő rövid előadásokat hallhattak a két bemutatott hungarikumról. A rendezvényt a Por Zenekar színvonalas közreműködése gazdagította. A klasszikus magyarnótát amely szintén hungarikum, játékos daltanítás formájában igyekeztek megszerettetni a résztvevő gyermekekkel.

Ezt követően a nebulók vetélkedőn mérettették meg magukat, melynek témája természetesen a hungarikumokhoz kapcsolódott. A vetélkedőt táncház követte, ahol szintén egy újabb hungarikum, a táncház módszer mint a szellemi – kulturális örökség átörökítésének magyar modellje került népszerűsítésre. A táncházat a helyi általános iskola pedagógusai vezették. A szellemi vetélkedőn a három legjobb eredményt elért versenyző hazánk nevezetességeit bemutató könyvet kapott ajándékba.

Az ünnepélyes eredményhirdetést gasztronómiai jellegű hungarikumokból összeállított szeretetvendégség követte. A pusztaszeri kiállításmegnyitó az Agrárminisztérium támogatásával valósult meg egy utazó kiállítás ötödik állomásaként.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Pásztorünnep volt Pusztaszeren

Szabó Viktor

Pásztorünnep lesz Pusztaszeren

Szabó Viktor

Utazó kiállításokra várnak Pusztaszeren

Szabó Viktor

Ocskó-Almási Anita is nagy bejelentést tett

Szabó Viktor

Speciális komplexitásra törekvő metodusok bevezetése a pusztaszeri tehetséggondozásban

Szabó Viktor

Innovatív megoldások a pusztaszeri tehetségek gondozásában

Szabó Viktor

A sofőrt a tűzoltók vágták ki a roncsból, amikor egy autó fának csapódott a nagy ködben

cs3_admin

Szoba égett egy pusztaszeri tanyán

cs3_admin

Kuvaszfesztivált rendeztek Pusztaszeren

cs3_admin