Belföld

Orbán Viktor: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami szokatlan az ország méreteit figyelembe véve – fejtette ki Orbán Viktor a CPAC Hungaryn.

Miközben egész Európát elöntötte a progresszív-liberális óceán, itt maradt egy konzervatív sziget – fejtette ki a miniszterelnök.

Ez egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani, nem próbálják ellehetetleníteni, nem hívják rá a rendőrséget. Mindezek a múlt héten Brüsszelben megtörténtek – jelentette ki.

Hozzátette: minden híresztelés ellenére itt jogállam van, mindenki olyan konferenciát szervez, amilyet akar, azt mond, amit akar.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Szemben a belga kollégámmal, a belga miniszterelnökkel, én, ha akarnám sem tudnám megüzenni egy magyar bíróságnak, hogy mi a helyes döntés. Sőt, ha üzennék is, dafke az ellenkezőjét döntenék. Nálunk így megy ez. A magyarok nem szeretik, ha mások beleszólnak a dolgaikba”.

„Brüsszelben az európai liberálisok paradicsomában már megvalósult az európai progresszív élet. A régi vicc jut eszembe még a diktatúra idejéből: »Tessék mondani, ez már a kommunizmus, vagy lesz még rosszabb is?«” – mondta.

Felidézte: két éve, az első CPAC-en – kellő szerénységgel – a magyar sikerről beszélt, tavaly pedig a brüsszeli progresszív-liberális labor működéséről. 

De – folytatta – az idei nem az elmélet, hanem a gyakorlat éve, választások lesznek szerte a világban és ezeket a választásokat meg kell nyerni.

A progresszív-liberálisok érzik a veszélyt, a korszak leváltása, az ő leváltásukat is jelenti, ezért mindenre elszántak, nem riadnak vissza semmitől és most még ők vannak hatalmon. Hatalmon vannak és nem hezitálnak használni az eszközeiket – fejtette ki.

Ez történik Magyarországgal Brüsszelben és Trumppal Amerikában – tette hozzá.

Orbán Viktor megállapította, ilyen helyzetben kell győznünk, a nyugatiaknak talán ez új dolog, nekünk kelet-európaiaknak nem, hiszen mi láttuk, hogyan építették ki az elnyomást a kommunisták.

Ennek most véget vethetünk, idén – ha a Jóisten is úgy akarja – lezráhatjuk a progresszív-liberális hegemóniára épülő világrendet. Ez a világrendet elbukott, háborúkat, elszegényedést hozott a világra – hangoztatta.

Ez a világrend olyan vezetőket termelt ki, akik nem valók vezetőknek – jelentette ki.

„Ezeknél a kétbalkezes vezetőknél még egy szépségversenyen is többet tudnak a világbékéről”  – fogalmazott.

Új világrendre, szuverenista világrendre van szükség, amelyben nincs globális ideológia, amelyhez mindenkinek igazodnia kell. Ez a világrend a Soros-féle nyitott társadalom helyett a védett társadalmat állítja a középpontba, amelyben az állam védi a saját polgárát – magyarázta.

„A régi világ hívei ott ülnek Brüsszelben és bár nem dolgom, hogy beavatkozzak az amerikai politikába, de attól tartok, ott ülnek Washingtonban is. Mi az idén arra vállalkozunk. Mi az idén arra vállalkozunk, hogy elkergessük őket onnan” – mondta.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez

Szabó Viktor

Nagy István: véget kell vetni az Európai Unió képmutató mezőgazdasági politikájának!

Szabó Viktor

Állatoknak nevezte a Fidesz szavazóit Magyar Péter

Szabó Viktor

Donald Trump: Orbán Viktor nem akar háborút, és én sem akarok háborút

Szabó Viktor

Kiderült, ki lesz a következő magyar űrhajós

Szabó Viktor

Szentesi, Csongrádi és környékbeli mezőgazdászok figyelem! Kihirdették a tartósabb vízhiányos időszakot!

Szabó Viktor

Lomnici Zoltán: minden idők legnagyobb békemenete készül

Szabó Viktor

Menczer Tamás: az EP-választás legfontosabb kérdése, hogy Európa háborúba megy vagy béke lesz

Szabó Viktor

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

Szabó Viktor