Belföld

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

No migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban – közölte a miniszterelnök kampányindító beszédében.

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója múlt pénteken osztotta meg, hogy Budapesten, a Millenárison kezdődik meg április 19-én a Fidesz választási kampánya, az eseményen pedig beszédet mond Deutsch Tamás, Szijjártó Péter és Orbán Viktor miniszterelnök is. 

Orbán Viktor beszédét azzal kezdte, a pénteki esemény célja nem más, mint beindítani a Fidesz választási kampányát. A kormányfő úgy fogalmazott: „húsz éve minden európai választást megnyertünk, mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége, nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is”. A miniszterelnök hozzátette, fontos mellette megőrizni a szerénységet, ugyanis alázat nélkül nincs győzelem, hiszen a Fidesz politikai ellenfelei azért nem tudnak nyerni, mert elfeledkeztek az alázatról. 

“Világosan kell látnunk, hogy kik vagyunk: mi vagyunk azok, akik talpra állítottuk a Gyurcsányék által csődbe vitt gazdaságot. Egymillió új munkahely jött létre és kétszer annyi cigány ember dolgozik, mint 2010”

– fogalmazott Orbán Viktor, majd megjegyezte, hogy az átlagbérek a háromszorosukra nőttek, a minimálbér 3,5 szeresére, ráadásul a kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat. Szavai szerint 14 éve a magyar gazdaság fele akkora volt, mint a mai, a háztartások vagyona pedig 5500 milliárd forintra nőtt. A kormányfő úgy értékelt, a felére csökkent a mélyszegénységben élők száma, és fel fogják számolni a szegénységet.

“Ne legyünk álszerények, ilyen munkával a hátunk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei”

– szögezte le Orbán Viktor, majd megjegyezte, a veszély Brüsszelből jön, Brüsszelben baj van, a szabad Európa recseg-ropog.

„Tegyünk világos vállalást. Amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De azt is tudnotok kell, ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban”

– ismertette a miniszterelnök, aki szerint a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat Budapestre a háborúpárti baloldalnak, akik szavai szerint nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik igényének megfelelően kormányváltást akarnak. 

“A békepárti kormány helyett háborús kormányt, nemzeti kormány helyett Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak. Harcolnunk kell, meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát”

– jegyezte meg Orbán Viktor, hozzátéve, hogy meg kell védeni a gazdasági eredményeket, a családokat és a gyermekeket.

“Hogy Brüsszelben is értsék: No migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

– zárta beszédét a miniszterelnök. 

Forrás: mandiner.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Vége a recessziónak, már nem stagnál a magyar gazdaság!

Szabó Viktor

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára 

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: Magyarország konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális tengerben

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy konzervatív fordulat lehet Európában és az Egyesült Államokban is 

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: az üzemanyagokban is megfizetjük a háború árát

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: a kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát

Szabó Viktor

KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

Szabó Viktor