Sándorfalva

Újabb felújított kerékpárút szakaszt adtak át Sándorfalván

Sándorfalva egyre jobban kerékpárosbarát város. 2024. április 6-án, délelőtt 10 órakor ünnepélyes keretek között és sok gyerekeknek és felnőtteknek szóló program kíséretében átadták a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00022 azonosítószámú „Külterületi kerékpárút-fejlesztés Szatymaz-Sándorfalva között” című projektben elkészült Sándorfalva belterületi szakaszát. A teljes projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 525 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

Szatymaz Községi Önkormányzat, Sándorfalva Városi Önkormányzat és Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. konzorciumi formában pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett „Élhető települések” (TOP_PLUSZ-1.2.1-21) pályázati felhívásra kerékpárút fejlesztése céljából. A Konzorcium a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00022 azonosítószámú „Külterületi kerékpárút-fejlesztés Szatymaz-Sándorfalva között” című projektjére 525 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió társfinanszírozásával 100 %-os támogatási intenzitás mellett valósul meg.

A projekt keretében az építési beruházás két szakaszban valósul meg, az első ütem keretében a Szatymaz községet Sándorfalva várossal összekötő 4525 j. úttal párhuzamosan Sándorfalva belterületén a Vitéz utca és Sövényházi útig tartószakasz felújítása valósult meg.

A 4525-ös jelű Sándorfalva-Zsombó összekötő útról a kerékpárosokat a közútról önálló kerékpárútra való terelésével jelentősen csökken a balesetveszély.

A projekt teljes költségvetése bruttó 525 millió forint, aminek részét képezi a 2082,15 m-es felújított szakasz is, ami közel bruttó 165 millió forintból valósult meg. Ennek a szakasznak az ünnepélyes átadóján beszédet mondott Kormányos Sándor Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzat Közgyűlésének Mezőgazdasági tanácsnoka, Kékes-Szabó Kálmán Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője, Barna Károly Szatymaz Község polgármestere, ésGajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva Városi Önkormányzat polgármestere. A szalagátvágás után az átadón résztvevők egyből ki is próbálhatták az új kerékpárutat. A vállalkozóbb kedvűek akár egészen Ópusztaszerig elkerekezhettek.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lángolt a nádas Sándorfalván

Szabó Viktor

Új üzletközpont épül Sándorfalván

Szabó Viktor

Csongrád, Sándorfalva és Szegvár iskolái is büszkén távozhattak a szegedi LEGO-versenyről

Szabó Viktor

Figyelem, robbantanak Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor

Újabb kiállítást nyílt a sándorfalvi Galéria Medicinában, amelyen ezúttal is komoly témát boncolgatnak a festmények

Szabó Viktor

Átadták a sándorfalvi szupermenzát

Szabó Viktor

Aláírásokkal került közelebb Sándorfalva a felújított kerékpárúthoz

Szabó Viktor

Példamutatásból jeles: Sándorfalva is segíti a rendőrök munkáját

Szabó Viktor

Robbanások Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor