Szentes

Több száz millió forintot nyert Szentes és Csongrád

A magyar kormány és az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló, határokon átnyúló projektnek köszönhetően négy településen, közöttük Csongrádon és Szentesen városi hőszigethatást csökkentő beruházások kezdődnek – jelentette be közösségi oldalán Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

Csongrád mintegy 588 ezer eurónyi (235 millió forint), Szentes pedig 470 ezer eurónyi (188 millió forint) támogatást nyert „Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia” című projekttel. 

A projekt keretében egyrészt mintaprojekteket fognak megvalósítani, másrészt ezek tapasztalataira, a megszerzett tudásra építve módszertani támogatást nyújtanak más települések, szereplők számára is hasonló beavatkozások tervezéséhez és megvalósításához.

A mintaprojektek konkrét beruházások lesznek, melyek természetalapú megoldásokat alkalmaznak egy-egy konkrét, jól körülhatárolható, mérhető eredményekkel járó beavatkozás formájában.

A határon átnyúló projekt kapcsán Csongrádon a Művelődési Központ belső udvarát és udvari épületeit fejlesztik, és renaturálják a városi hőszigethatás csökkentése érdekében. 

Szentesen az elnyert támogatásból a Kurca-partot, a Nagyörvény- Open Hotel alatti szakaszt kívánják fejleszteni, revitalizálni. 

A fenti adatokból, összegekből is látszik, hogy a baloldali politikusok ugyan megpróbálták megakadályozni, hogy a magyaroknak járó források megérkezzenek, ez szerencsére nem sikerült nekik. Ez a nyertes projekt is tökéletes példa arra, hogy a kormány elkötelezett támogatója Szentesnek és Csongrádnak is.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

Vihar a baloldal szentesi bilijében! Krausz Jánosné kiosztotta a körzet DK-s képviselőjelöltjét

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Fontos, hogy legyen víziónk! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Gyereknapi plüsskeresést hirdetett Bozó Zoltán és csapata

Szabó Viktor

Kowalsky meg a Vega: Hajrá Szentes, hajrá Krimo!

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Lehetőség, lendület, Szentes! – Bozó Zoltán bemutatta programját

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni a szentesi Papp Tibort!

Szabó Viktor

Bizonyítványt kaptak a jövő távközlési szakemberei

Szabó Viktor