Szentes

Több száz millió forintot nyert Szentes és Csongrád

A magyar kormány és az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló, határokon átnyúló projektnek köszönhetően négy településen, közöttük Csongrádon és Szentesen városi hőszigethatást csökkentő beruházások kezdődnek – jelentette be közösségi oldalán Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

Csongrád mintegy 588 ezer eurónyi (235 millió forint), Szentes pedig 470 ezer eurónyi (188 millió forint) támogatást nyert „Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia” című projekttel. 

A projekt keretében egyrészt mintaprojekteket fognak megvalósítani, másrészt ezek tapasztalataira, a megszerzett tudásra építve módszertani támogatást nyújtanak más települések, szereplők számára is hasonló beavatkozások tervezéséhez és megvalósításához.

A mintaprojektek konkrét beruházások lesznek, melyek természetalapú megoldásokat alkalmaznak egy-egy konkrét, jól körülhatárolható, mérhető eredményekkel járó beavatkozás formájában.

A határon átnyúló projekt kapcsán Csongrádon a Művelődési Központ belső udvarát és udvari épületeit fejlesztik, és renaturálják a városi hőszigethatás csökkentése érdekében. 

Szentesen az elnyert támogatásból a Kurca-partot, a Nagyörvény- Open Hotel alatti szakaszt kívánják fejleszteni, revitalizálni. 

A fenti adatokból, összegekből is látszik, hogy a baloldali politikusok ugyan megpróbálták megakadályozni, hogy a magyaroknak járó források megérkezzenek, ez szerencsére nem sikerült nekik. Ez a nyertes projekt is tökéletes példa arra, hogy a kormány elkötelezett támogatója Szentesnek és Csongrádnak is.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor

BREAKING! Megtalálták a szentesi gyilkosság elkövetőjét!

Szabó Viktor

Szabó Zoltánék megkezdték lejáratókampányukat

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a választás tétje, hogy lesz-e valós gazdaságpolitika Szentesen

Szabó Viktor

Városnapokból baloldali kampányrendezvény a szentesiek forintjaiból

Szabó Viktor

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

A holdbeli csónakost mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Szentest a katasztrófavédelem mentheti meg a csípős helyzettől

Szabó Viktor