Sándorfalva

Új üzletközpont épül Sándorfalván

Hosszú előkészítő munka után a Sándorfalvi Önkormányzat koordinálásában, a Pallavicini Gazdaságfejlesztési Program keretében a régóta népszerű Sándorfalvi Piac fejlesztésének III. ütemében megvalósulhat a sándorfalvi lakosok évtizedes igénye. 

A településen olyan üzletközpont épül, amely mind áruválasztékban, mind minőségben hosszú távon színvonalas lakossági ellátást biztosít a jövőben.

Sándorfalva Önkormányzata 2019-2024 között eddig két ütemben hajtott végre fejlesztést a Sándorfalva, Ady Endre u. 2. – Árpád u. 1. szám alatt található Piactéren a piac infrastrukturális fejlesztésével, a fedett árusító standok, üzlethelyiségek kialakításával.

A piacterület még fejlesztéssel nem érintett területére három nagy üzletlánc – a Pepco Hungary Kft., a Rossmann Magyarország Kft. és a Spar Magyarország– tett határozott betelepülési szándéknyilatkozatot. A velük történt egyeztetés eredményeként döntött Sándorfalva Város Képviselő-testülete a Piactéren egy összesen közel 1.200 m2 alapterületű üzletkomplexum építéséről. A komplexum 3 db 400 m2 alapterületű épületből, közel 90 db parkolóból áll. Az Önkormányzat a beruházás keretein belül szélesíti az Árpád utca útburkolatát, ahol újabb szilárd burkolatú parkolók is kialakításra kerülnek. A beruházás még kulturáltabb kereteket biztosít a szokásos, megszokott csütörtöki és vasárnapi piacoknak és a havi egy szombati vásárnak.

A piac területe önkormányzati tulajdonban és üzemeltetésben van, a beruházó az önkormányzat 100 %-os tulajdonú gazdasági társasága, a Sándorfalvi Építő Kft. Az előzetes tervezési és kivitelezési költségbecslések alapján a beruházás megvalósításához a cég projektfinanszírozási banki hitelt vesz igénybe, melynek megtérülése biztosított a bérleti díjakon keresztül.

A fejlesztés eredményeként egy, az európai kisvárosi színvonalnak megfelelő, sokszínű kereskedelmi övezet, bevásárló központ jön létre Sándorfalván, mely egyúttal új lehetőséget teremt a város további fejlesztésére, a lakossági életszínvonal további javítására.

Az üzletek Sándorfalván való megjelenésével lényegesen javul a helyi és a környékbeli lakosság döntően napi fogyasztási cikkel való ellátása, a minőségi kereskedelmi kiszolgálás színvonala.  A fejlesztés megvalósítása több mint 30 fő helyi és környékbeli lakos számára teremt új munkalehetőséget.

A legutóbbi ülésén a Képviselő-testület a fejlesztést 7 igen szavazattal és egy tartózkodással elfogadta, így elkezdődhet a tervezés, építési engedélyezés, majd a nyílt közbeszerzési eljárás lebonyolítása a kivitelező kiválasztása érdekében. Az építkezés befejezésére, az üzletek kialakítására, így az új sándorfalvi bevásárló központ nyitására optimista terveink szerint 2025.év végén kerülhet sor. 

Forrás, látványtervek: Sándorfalvi Közös Önkormányzati Hivatal



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újabb felújított kerékpárút szakaszt adtak át Sándorfalván

Szabó Viktor

Lángolt a nádas Sándorfalván

Szabó Viktor

Csongrád, Sándorfalva és Szegvár iskolái is büszkén távozhattak a szegedi LEGO-versenyről

Szabó Viktor

Figyelem, robbantanak Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor

Újabb kiállítást nyílt a sándorfalvi Galéria Medicinában, amelyen ezúttal is komoly témát boncolgatnak a festmények

Szabó Viktor

Átadták a sándorfalvi szupermenzát

Szabó Viktor

Aláírásokkal került közelebb Sándorfalva a felújított kerékpárúthoz

Szabó Viktor

Példamutatásból jeles: Sándorfalva is segíti a rendőrök munkáját

Szabó Viktor

Robbanások Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor