Szentes

Szentesi elvtelenek – 1. rész – Varga Ferenc: szélsőjobbtól Gyurcsányig, a guruló dollárok nyomában

Romaként a cigánygyűlölő szélsőjobban kezdte országos pályafutását, majd a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció fogadta be az elveivel hadilábon álló Varga Ferencet, aki most a szentesi polgármestert tartja sakkban.

Varga Ferenc 2014-ben a szegvári roma nemzetiségi önkormányzat vezetőjeként kezdte pályafutását. A roma származású politikus ezek után a Jobbikba igazolt, ahol Jakab Péterrel tolta a botránypolitizálást. Abban a szélsőjobboldali pártban, ami közismerten romaellenes politikát folytatott, amíg Gyurcsány be nem kebelezte.

2023 januárjában érkezett a hír, hogy Varga otthagyta a szélsőjobbot, és függetlenként folytatja. Feladta akkori „elveit” és cserbenhagyta azt a pártot, aminek színeiben bekerült az Országgyűlésbe. „A tavaly áprilisi választások után munkámat a körülményekhez képest igyekeztem mind a Parlament falain belül, mind azon kívül is a lehető legjobb tudásom szerint végezni. Hosszú hónapok őrlődése után azonban mostanra rá kellett jönnöm, hogy a Jobbik frakciójában ezt a munkát nem tudom hatékonyan tovább folytatni” – írta akkor közösségi oldalán.

„Az elvtelen politizálás velejárója, hogy az egykor Gyurcsány-ellenes karrierpolitikusok közül többen mára éppen a szemkilövető volt miniszterelnökkel kötnek szövetséget vagy lépnek be a pártjába.” Mindezt Pálvalfi Milán elemző mondta a Magyar Nemzetnek annak kapcsán, hogy több más politikus után Varga Ferenc korábbi jobbikos képviselő is a DK-hoz igazolt.

Nem kellett sokat várni a „csodára” a DK-s kisgömböc tovább zabált, és Vargát is berántotta. Az elvtelen politikus Dobrev Klára és az Árnyékkormány egyik miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a DK-hoz. A pénztárca azóta csak dagad és dagad.

Így lett az egykoron szélsőjobboldali párttagból Gyurcsány bábja, mindössze pár hónap alatt. Most pedig ott tartunk, hogy a szentesi önkormányzattól embereket küldenek el, és helyükre például Varga édesapja ül be. De ez már egy másik sztori…

Szélkakasok és napraforgók mindig is voltak, szerencsére Varga Ferenc a DK-val kézen fogva az árnyékban kapirgálják a guruló dollárokat.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a választás tétje, hogy lesz-e valós gazdaságpolitika Szentesen

Szabó Viktor

Városnapokból baloldali kampányrendezvény a szentesiek forintjaiból

Szabó Viktor

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

A holdbeli csónakost mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Szentest a katasztrófavédelem mentheti meg a csípős helyzettől

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

CS3.HU EXKLUZÍV: Megkérdeztük Farkas Sándort a szentesi gyilkosságról

Szabó Viktor

HIVATALOS: Azonosították a szentesi gyilkosság elkövetésével gyanúsítható személyt!

Szabó Viktor