Szentes

Szentesi elvtelenek – 1. rész – Varga Ferenc: szélsőjobbtól Gyurcsányig, a guruló dollárok nyomában

Romaként a cigánygyűlölő szélsőjobban kezdte országos pályafutását, majd a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció fogadta be az elveivel hadilábon álló Varga Ferencet, aki most a szentesi polgármestert tartja sakkban.

Varga Ferenc 2014-ben a szegvári roma nemzetiségi önkormányzat vezetőjeként kezdte pályafutását. A roma származású politikus ezek után a Jobbikba igazolt, ahol Jakab Péterrel tolta a botránypolitizálást. Abban a szélsőjobboldali pártban, ami közismerten romaellenes politikát folytatott, amíg Gyurcsány be nem kebelezte.

2023 januárjában érkezett a hír, hogy Varga otthagyta a szélsőjobbot, és függetlenként folytatja. Feladta akkori „elveit” és cserbenhagyta azt a pártot, aminek színeiben bekerült az Országgyűlésbe. „A tavaly áprilisi választások után munkámat a körülményekhez képest igyekeztem mind a Parlament falain belül, mind azon kívül is a lehető legjobb tudásom szerint végezni. Hosszú hónapok őrlődése után azonban mostanra rá kellett jönnöm, hogy a Jobbik frakciójában ezt a munkát nem tudom hatékonyan tovább folytatni” – írta akkor közösségi oldalán.

„Az elvtelen politizálás velejárója, hogy az egykor Gyurcsány-ellenes karrierpolitikusok közül többen mára éppen a szemkilövető volt miniszterelnökkel kötnek szövetséget vagy lépnek be a pártjába.” Mindezt Pálvalfi Milán elemző mondta a Magyar Nemzetnek annak kapcsán, hogy több más politikus után Varga Ferenc korábbi jobbikos képviselő is a DK-hoz igazolt.

Nem kellett sokat várni a „csodára” a DK-s kisgömböc tovább zabált, és Vargát is berántotta. Az elvtelen politikus Dobrev Klára és az Árnyékkormány egyik miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a DK-hoz. A pénztárca azóta csak dagad és dagad.

Így lett az egykoron szélsőjobboldali párttagból Gyurcsány bábja, mindössze pár hónap alatt. Most pedig ott tartunk, hogy a szentesi önkormányzattól embereket küldenek el, és helyükre például Varga édesapja ül be. De ez már egy másik sztori…

Szélkakasok és napraforgók mindig is voltak, szerencsére Varga Ferenc a DK-val kézen fogva az árnyékban kapirgálják a guruló dollárokat.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Úszótáborok indulnak Szentesen

Szabó Viktor

Kiváló eredményeket értek el a Horváth Mihály diákjai Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Mutatjuk a Mi Hazánk szentesi képviselő-jelöltjeit!

Szabó Viktor

Összművészeti fesztivált rendeznek Szentesen

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Világcég járt a Zsoldosban

Szabó Viktor

Sport, egészség és rehabilitációs konferencia lesz Szentesen

Szabó Viktor