Szentes

Szentesi elvtelenek – 1. rész – Varga Ferenc: szélsőjobbtól Gyurcsányig, a guruló dollárok nyomában

Romaként a cigánygyűlölő szélsőjobban kezdte országos pályafutását, majd a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció fogadta be az elveivel hadilábon álló Varga Ferencet, aki most a szentesi polgármestert tartja sakkban.

Varga Ferenc 2014-ben a szegvári roma nemzetiségi önkormányzat vezetőjeként kezdte pályafutását. A roma származású politikus ezek után a Jobbikba igazolt, ahol Jakab Péterrel tolta a botránypolitizálást. Abban a szélsőjobboldali pártban, ami közismerten romaellenes politikát folytatott, amíg Gyurcsány be nem kebelezte.

2023 januárjában érkezett a hír, hogy Varga otthagyta a szélsőjobbot, és függetlenként folytatja. Feladta akkori „elveit” és cserbenhagyta azt a pártot, aminek színeiben bekerült az Országgyűlésbe. „A tavaly áprilisi választások után munkámat a körülményekhez képest igyekeztem mind a Parlament falain belül, mind azon kívül is a lehető legjobb tudásom szerint végezni. Hosszú hónapok őrlődése után azonban mostanra rá kellett jönnöm, hogy a Jobbik frakciójában ezt a munkát nem tudom hatékonyan tovább folytatni” – írta akkor közösségi oldalán.

„Az elvtelen politizálás velejárója, hogy az egykor Gyurcsány-ellenes karrierpolitikusok közül többen mára éppen a szemkilövető volt miniszterelnökkel kötnek szövetséget vagy lépnek be a pártjába.” Mindezt Pálvalfi Milán elemző mondta a Magyar Nemzetnek annak kapcsán, hogy több más politikus után Varga Ferenc korábbi jobbikos képviselő is a DK-hoz igazolt.

Nem kellett sokat várni a „csodára” a DK-s kisgömböc tovább zabált, és Vargát is berántotta. Az elvtelen politikus Dobrev Klára és az Árnyékkormány egyik miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a DK-hoz. A pénztárca azóta csak dagad és dagad.

Így lett az egykoron szélsőjobboldali párttagból Gyurcsány bábja, mindössze pár hónap alatt. Most pedig ott tartunk, hogy a szentesi önkormányzattól embereket küldenek el, és helyükre például Varga édesapja ül be. De ez már egy másik sztori…

Szélkakasok és napraforgók mindig is voltak, szerencsére Varga Ferenc a DK-val kézen fogva az árnyékban kapirgálják a guruló dollárokat.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

Farkas Sándor: lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor