Aktuális

Szentesen járt az Egyesült Államok magyarországi nagykövete

David Pressman nagykövet a Különleges Műveleti Erők Együttműködésének fontosságára világított rá.

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Szentesre látogatott, hogy megfigyelje az amerikai és magyar különleges műveleti erőknek az amerikai fél által vezetett gyakorlatát. Az amerikai erők azért vannak jelen Magyarországon, hogy kiképezzék a magyar partnert a magas műszaki tartalommal rendelkező amerikai gyártású folyami hajók használatára, ami fontos hozzájárulást jelent Magyarország biztonsága és a NATO-szövetségesek közötti védelmi együttműködés szempontjából – számoltak be a nagykövetség oldalán.

Az amerikai és magyar katonákkal folytatott találkozásait követően a nagykövet elmondta: “Az Egyesült Államok a világ vezető ereje a védelmi technológiák terén. A NATO-tagság hozzáférést biztosít Magyarország számára a legmodernebb felszerelésekhez és szakértelemhez.”

Így folytatta: “A szövetségesek 5. cikkely melletti elkötelezettsége – amely szerint bármely tagország elleni támadás valamennyi tagország ellen irányuló támadásnak tekintendő – a történelme során valaha volt legnagyobb biztonságot teremti meg Magyarország számára. Svédország NATO-csatlakozása kiemelt fontossággal bír Magyarország minden szövetségese számára.  Itt az ideje, hogy harminckettedik tagként üdvözöljük őket a szövetségben, fokozva ezzel Magyarország és valamennyi szövetségese erejét és biztonságát.”

Az éleslövészeti gyakorlat megtekintése mellett David Pressman nagykövet részt vett az amerikai építésű vízi járművek bemutatóján, amelyet a magyar és amerikai különleges erők tartottak.  A szövetségben eltöltött 25 éves tagsága részeként Magyarország számára biztosított az országon belül állomásozó NATO-katonák, gyakorlatok és eszközök megléte, beleértve a szövetséges nemzetekkel, így például az Egyesült Államokkal való közvetlen együttműködést a képességfejlesztés és a potenciális ellenfelek elrettentése terén.

Fotó: Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Városnapokból baloldali kampányrendezvény a szentesiek forintjaiból

Szabó Viktor

CS3.HU EXKLUZÍV: Megkérdeztük Farkas Sándort a szentesi gyilkosságról

Szabó Viktor

Elindult az Első Szentesi Könyvkereső

Szabó Viktor

Szentesre érkezik Mocsai Lajos

Szabó Viktor

Bemutatta csapatát Bozó Zoltán 

Szabó Viktor

38,5 %-kal nőtt a közterületen elkövetett bűncselekmények száma Szentesen

Szabó Viktor

Kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás egy szentesi férfival szemben

Szabó Viktor