Szentes

Az utca hangja az suttogja, politikai tisztogatás kezdődött Szentesen

Azt beszélik Szentesen, hogy elkezdődött a politikai tisztogatás – se szó se beszéd embereket rúgnak ki.

Az utcán járva érdekes pletykákat lehet hallani, nevezzük így. Sokan szerették Szirbik Imrét, sokan nem, de az tény, hogy azért mert voltak, akik másképpen gondolkodtak nem kerültek egyik napról a másikra utcára. Sem dacból, sem gőgből sem hatalomféltésből.

Néhány hónapja egy Szentest szerető, a város történetét ismerő, közel 2 évtizede a közéletben dolgozó családanyát távolítottak el. Miért? Mert azt hitték politikai ambíciói lehetnek, és mert nem volt hajlandó “behódolni”. Csak a munkáját szerette volna végezni propaganda nélkül, de erre módot sem kapott évekig, majd a választások előtt megfenyegetve végül beadta a felmondását. Kéz kezet most – gondolhatták volna eltávolítói, de nem, hiszen miután a kéz kezet mos, ugyanúgy bűnös marad.

A héten pedig itt egy újabb eset. Közeleg a választás, egyre nagyobb a feszültség és a hatalomhoz való ragaszkodás. Szintén közel tíz éve a szakmájában lévő hölgyet távolíttattak el, mert kellett a helye az egyik politikai pártnak, mely hiába van kisebbségben az országban, Szentesen még osztja a lapokat a vezetőkkel együtt. Őt azonnali hatállyal és nagyon gyorsan likvidálták, mert ugye fogy az idő. Az sem mellékes, hogy neki köztudottan vannak politikai ambíciói. Az sem érdekelte őket, hogy egy rendszert dolgozott ki anno, melyet jól is működtetett. Ő is gyermekét neveli, de ez itt sem érdekelt senkit. Jelen esetben azokat, akik eldöntik, kik maradhatnak és mehetnek. Emberekről, sorsokról, családokról, gyerekek jövőjéről döntenek, közben kényszerítenek másokat. Ha valaki ellenáll menesztik.

Ez mióta működhet így Szentesen? Ki és milyen jogon döntheti el, ki marad és ki megy? Mióta nem számít az elvégzett munka értéke, a szentesi szív dobbanása a városért? Az utcán járva érdekes kérdéseket tesznek fel az emberek: vajon ki lesz a következő?- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

Farkas Sándor: lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor