Szentes

Szentesi gyilkosságokra derül fény hamarosan

Szentesi gyilkosságokról szól Herczeg Sándor legújabb műve, ami korabeli dokumentumokkal alátámasztva tárja az olvasó elé a megtörtént eseteket.

„A szerelmes sorozatgyilkos” a tervek szerint áprilisban jelenik meg. Ez már a szerző negyedik kötete lesz hasonló témakörben, ő jegyzi az „Öt halott a vásárhelyi paplakban”, az” Irgalmatlanok” és a „Gyilkosság karácsonykor” könyveket is.

Herczeg Sándor a Rádió 7 Közös nevező című műsorában elárulta, elsősorban éppen azok a témák foglalkoztatják, amelyekről sok sajtómegjelenés nem volt, és ami még érdekesebb számára, hogy egy-egy gyilkosság utóéletét nyomon kövesse, mi történt a sértettekkel vagy akár a gyilkossal, ha nem végezték ki. Véleménye szerint ugyanis egy-egy bűncselekmény utóélete sokszor még izgalmasabb, mint maga a gyilkosság.

A szerző negyedik könyve „A szerelmes sorozatgyilkos”, amelyről elárulta, még a feleség sem tudta, hogy mit művel a férje. A tettes olyan állapotban volt, hogy sem cselekedetei súlyosságát, sem tettei következményeit felmérni nem volt képes. A szentesi gyilkosságokról szóló kötet korabeli dokumentumokkal alátámasztva mutatja be a gyilkosságokat. A könyvben most is van kitekintés és lábjegyzetek, a szerző ugyanis szeret történelmi háttérről is írni vagy akár az akkori ügyészek további pályájáról.

Műveivel a bűnmegelőzés hangsúlyozásán kívül az ismeretterjesztés is a célja, olvasói pedig a legszélesebb skálán mozognak, az egészen fiataloktól az idősekig. Áprilisban magánkiadásban megjelenő könyvét nemcsak azoknak ajánlotta, akik szeretik a krimit, hanem azoknak is, akik kedvelik az izgalmas, érdekes bűntényeket és a dokumentarista, tényfeltáró könyveket.

A Rádió 7 teljes műsorát itt tudja visszahallgatni:- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A polgárőröknek (is) köszönhetően probléma mentesen űzték el a telet Szentesen

Szabó Viktor

Lövések hangja zavarhatja meg a szentesi csöndet

Szabó Viktor

Ápolót keresnek a szentesi kórház belgyógyászati szakrendelésére!

Szabó Viktor

Készenléti rendőrök oltottak el egy égő autót Szentesnél

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén is razziázik a rendőrség

Szabó Viktor

Két diák jutott a vármegyei döntőbe a Boros Kazinczy-versenyén

Szabó Viktor

Visit Szentes – közpénzen “visít” Szabó Zoltán Ferenc kampánya

Szabó Viktor

Szabóék döntöttek: mintegy 360 milliótól fosztják meg a szentesieket

Szabó Viktor

A városvezetés nem bízik a szentesiekben? Másnak adnák a helyiek támogatását!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább