Szentes

Szentesi gyilkosságokra derül fény hamarosan

Szentesi gyilkosságokról szól Herczeg Sándor legújabb műve, ami korabeli dokumentumokkal alátámasztva tárja az olvasó elé a megtörtént eseteket.

„A szerelmes sorozatgyilkos” a tervek szerint áprilisban jelenik meg. Ez már a szerző negyedik kötete lesz hasonló témakörben, ő jegyzi az „Öt halott a vásárhelyi paplakban”, az” Irgalmatlanok” és a „Gyilkosság karácsonykor” könyveket is.

Herczeg Sándor a Rádió 7 Közös nevező című műsorában elárulta, elsősorban éppen azok a témák foglalkoztatják, amelyekről sok sajtómegjelenés nem volt, és ami még érdekesebb számára, hogy egy-egy gyilkosság utóéletét nyomon kövesse, mi történt a sértettekkel vagy akár a gyilkossal, ha nem végezték ki. Véleménye szerint ugyanis egy-egy bűncselekmény utóélete sokszor még izgalmasabb, mint maga a gyilkosság.

A szerző negyedik könyve „A szerelmes sorozatgyilkos”, amelyről elárulta, még a feleség sem tudta, hogy mit művel a férje. A tettes olyan állapotban volt, hogy sem cselekedetei súlyosságát, sem tettei következményeit felmérni nem volt képes. A szentesi gyilkosságokról szóló kötet korabeli dokumentumokkal alátámasztva mutatja be a gyilkosságokat. A könyvben most is van kitekintés és lábjegyzetek, a szerző ugyanis szeret történelmi háttérről is írni vagy akár az akkori ügyészek további pályájáról.

Műveivel a bűnmegelőzés hangsúlyozásán kívül az ismeretterjesztés is a célja, olvasói pedig a legszélesebb skálán mozognak, az egészen fiataloktól az idősekig. Áprilisban magánkiadásban megjelenő könyvét nemcsak azoknak ajánlotta, akik szeretik a krimit, hanem azoknak is, akik kedvelik az izgalmas, érdekes bűntényeket és a dokumentarista, tényfeltáró könyveket.

A Rádió 7 teljes műsorát itt tudja visszahallgatni:- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a szentesi laktanya

Szabó Viktor

Csongrádi fiatal DJ lépett fel a Balaton Sound színpadán

Szabó Viktor