Szentes

Szentesi gyilkosságokra derül fény hamarosan

Szentesi gyilkosságokról szól Herczeg Sándor legújabb műve, ami korabeli dokumentumokkal alátámasztva tárja az olvasó elé a megtörtént eseteket.

„A szerelmes sorozatgyilkos” a tervek szerint áprilisban jelenik meg. Ez már a szerző negyedik kötete lesz hasonló témakörben, ő jegyzi az „Öt halott a vásárhelyi paplakban”, az” Irgalmatlanok” és a „Gyilkosság karácsonykor” könyveket is.

Herczeg Sándor a Rádió 7 Közös nevező című műsorában elárulta, elsősorban éppen azok a témák foglalkoztatják, amelyekről sok sajtómegjelenés nem volt, és ami még érdekesebb számára, hogy egy-egy gyilkosság utóéletét nyomon kövesse, mi történt a sértettekkel vagy akár a gyilkossal, ha nem végezték ki. Véleménye szerint ugyanis egy-egy bűncselekmény utóélete sokszor még izgalmasabb, mint maga a gyilkosság.

A szerző negyedik könyve „A szerelmes sorozatgyilkos”, amelyről elárulta, még a feleség sem tudta, hogy mit művel a férje. A tettes olyan állapotban volt, hogy sem cselekedetei súlyosságát, sem tettei következményeit felmérni nem volt képes. A szentesi gyilkosságokról szóló kötet korabeli dokumentumokkal alátámasztva mutatja be a gyilkosságokat. A könyvben most is van kitekintés és lábjegyzetek, a szerző ugyanis szeret történelmi háttérről is írni vagy akár az akkori ügyészek további pályájáról.

Műveivel a bűnmegelőzés hangsúlyozásán kívül az ismeretterjesztés is a célja, olvasói pedig a legszélesebb skálán mozognak, az egészen fiataloktól az idősekig. Áprilisban magánkiadásban megjelenő könyvét nemcsak azoknak ajánlotta, akik szeretik a krimit, hanem azoknak is, akik kedvelik az izgalmas, érdekes bűntényeket és a dokumentarista, tényfeltáró könyveket.

A Rádió 7 teljes műsorát itt tudja visszahallgatni:



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

A holdbeli csónakost mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Szentest a katasztrófavédelem mentheti meg a csípős helyzettől

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

CS3.HU EXKLUZÍV: Megkérdeztük Farkas Sándort a szentesi gyilkosságról

Szabó Viktor

HIVATALOS: Azonosították a szentesi gyilkosság elkövetésével gyanúsítható személyt!

Szabó Viktor

Ünnepélyes ezredsorakozót tartottak Szentesen + FOTÓK + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Életeket mentett Bozó Zoltán és csapata

Szabó Viktor

Eltűnés miatt keresnek egy szentesi fiatalt

Szabó Viktor