Belföld

Nagycsaládosok figyelem! Olcsóbban hozzá lehet jutni az autópálya-matricához idén!

Idén is drágult az autópálya-matrica és az eddigi rendszerhez képest az is újdonság, hogy már lehet egynapos matricát vásárolni. Van azonban egy kiskapu, amit lehet, hogy te is ki tudsz használni!

Megdrágultak az autópálya-matricák az idén, azonban ha érvényesek rád az alábbi feltételek, olcsóbban is hozzájuthatsz– írja a Dívány. A portál felhívja a figyelmet arra, hogy a nagycsaládosoknak és a mozgássérültek D2 díjkategóriás autóikat is D1 díjkategóriás, azaz kedvezőbb árú matricával használhatják a fizetős útszakaszokon.

Bár lassan tíz éve van a mozgáskorlátozottaknak és a nagycsaládosoknak lehetőségük olcsóbb autópálya-matricát vásárolni, még mindig kevesen vannak tisztában azzal, hogyan is juthatnak hozzá.

Előzetesen be kell jelenteni az igényt

A nemzetiutdíj.hu tájékoztatása szerint a kedvezményt előzetes bejelentés követően lehet érvényesíttetni. Amennyiben az alábbi feltételek teljesülnek, a D2 díjkategóriás autóikat is D1 díjkategóriás, azaz kedvezőbb árú matricával használhatják a fizetős útszakaszokon.

A D2 díjkategóriába tartozó személygépkocsi tulajdonosa vagy üzemben tartója legalább 3 gyermek után családi pótlékban részesül szülőként vagy nevelőszülőként, vagy a mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkező személy vagy annak egy háztartásban élő hozzátartozója mentesül a két kategória közötti díjmérték különbözetének megfizetése alól, és így úthasználati jogosultságot szerez.

  • A kedvezményt egy üzemben tartó egy rendszámra érvényesíttetheti évente.
  • A nagycsaládosoknak a kedvezményre való jogosultságot január 31-ig kell jelezniük egy kérelem benyújtásával bármely közlekedési igazgatási hatóságnál, a járási hivatalban vagy a kormányablakokban.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Farkas Sándor: a nemzeti kormány 2010 óta kiemelt partnerként működik együtt a gazdatársadalommal

Szabó Viktor

Sosem látott törvénysértés miatt brutális büntetést szabott ki az ÁSZ a baloldali pártokra

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Lemondott Balog Zoltán a zsinati elnöki tisztségéről

Szabó Viktor

Kormányinfó élőben a Cs3.hu-n! + ÉLŐ VIDEÓ!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak, tekinteteteket az égre szegezzétek!

Szabó Viktor

Ma kezdődik a nagyböjt

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A Magyar Kormány partnerként tekint a gazdákra

Szabó Viktor

Mától Szentesre és Csongrádra is érkezik a dupla nyugdíj

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább