Belföld

Nagycsaládosok figyelem! Olcsóbban hozzá lehet jutni az autópálya-matricához idén!

Idén is drágult az autópálya-matrica és az eddigi rendszerhez képest az is újdonság, hogy már lehet egynapos matricát vásárolni. Van azonban egy kiskapu, amit lehet, hogy te is ki tudsz használni!

Megdrágultak az autópálya-matricák az idén, azonban ha érvényesek rád az alábbi feltételek, olcsóbban is hozzájuthatsz– írja a Dívány. A portál felhívja a figyelmet arra, hogy a nagycsaládosoknak és a mozgássérültek D2 díjkategóriás autóikat is D1 díjkategóriás, azaz kedvezőbb árú matricával használhatják a fizetős útszakaszokon.

Bár lassan tíz éve van a mozgáskorlátozottaknak és a nagycsaládosoknak lehetőségük olcsóbb autópálya-matricát vásárolni, még mindig kevesen vannak tisztában azzal, hogyan is juthatnak hozzá.

Előzetesen be kell jelenteni az igényt

A nemzetiutdíj.hu tájékoztatása szerint a kedvezményt előzetes bejelentés követően lehet érvényesíttetni. Amennyiben az alábbi feltételek teljesülnek, a D2 díjkategóriás autóikat is D1 díjkategóriás, azaz kedvezőbb árú matricával használhatják a fizetős útszakaszokon.

A D2 díjkategóriába tartozó személygépkocsi tulajdonosa vagy üzemben tartója legalább 3 gyermek után családi pótlékban részesül szülőként vagy nevelőszülőként, vagy a mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkező személy vagy annak egy háztartásban élő hozzátartozója mentesül a két kategória közötti díjmérték különbözetének megfizetése alól, és így úthasználati jogosultságot szerez.

  • A kedvezményt egy üzemben tartó egy rendszámra érvényesíttetheti évente.
  • A nagycsaládosoknak a kedvezményre való jogosultságot január 31-ig kell jelezniük egy kérelem benyújtásával bármely közlekedési igazgatási hatóságnál, a járási hivatalban vagy a kormányablakokban.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: se pénzt, se embert nem küldünk a háborúba

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Az emberek világosan megüzenték, békét akarnak!

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a választás tétje összeurópai: háború vagy béke

Szabó Viktor

Szentes és Magyarország választ – ÉLŐ közvetítés!

Szabó Viktor

Ungár Péter: Márki-Zay Péter egy futóbolond, távozzon a közéletből!

Szabó Viktor

Orbán Viktor: ma ott vagyunk minden faluban és minden városban, minden utcában és minden téren

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a vasárnapi EP-választáson kapunk egy esélyt a háború megállítására

Szabó Viktor

Újra magyar kézben a reptér

Szabó Viktor

Készül a NATO Oroszország ellen, az egyik célállomás Magyarország

Szabó Viktor