Szentes

A szentesi Pollákban volt a HSZC legnagyobb fejlesztése tavaly

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szentesi intézményeiben is jelentős fejlesztések történtek, így például közösségi tér újult meg, napelemeket szereltek fel és kazánokat cseréltek – derült ki az intézmény évértékelő sajtóreggelijén.  

Hegedűs Zoltán, a HSZC kancellárja elmondta, hogy a 2023-as évben összesen több mint 900 millió forint értékben valósítottak meg beruházásokat, amelyek a Centrum mind a nyolc intézményét érintették. A legnagyobb fejlesztés a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum közösségi terének teljes mértékű felújítása volt – írják a hszc.hu-n.

A fejlesztések nagyobb százalékban az energiahatékonyság érdekében történtek, így a kazánok cseréje a Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában, Szentesen a Boros és Pollák technikumokban napelemek kerültek telepítésre, és nyílászárókat cseréltek Hódmezővásárhelyen az Eötvös Technikumban. A digitalizációt támogatja a szakképző intézményekben az új beszerzésű 300 számítógép és 50 darab okostábla.

Kincses Tímea főigazgató büszkén tájékoztatta a sajtót, hogy az elmúlt évben ismét látványosan nőtt a felnőttek szakmai oktatásában és képzésében résztvevők száma. 19 ágazat 47 szakmája indult az új tanévben, ahol egyre nagyobb százalékban a duális partnerekkel összefogva valósulhatnak meg a szakmai képzések.

2023-ban 21 diák ért el országos eredményt. Kiemelkedő volt az Elektronika és elektrotechnika, a Szépészet, Egészségügy ágazatok eredményei, illetve Ugrai Panna úszó – akit a HSZC is támogat – országos és nemzetközi sikereket ért el.

Tavaly az oktatók harmada bővíthette szakmai és módszertani tudását szervezett továbbképzéseken. A HSZC oktatóit országosan is elismerték: a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést Nagy János, a makói Návay oktatója vehette át, míg Miniszteri elismerő oklevélben részesült: Koós Zoltán, Balázsné Szabó Erzsébet és Várkonyi István oktatók.

Oktatói szolgálati érdemérmet két nyugdíjba vonult oktató vehetett át: Remzső Sándor és Szani Mariann. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kiválóság díját pedig tavaly a Vásárhelyen rendezett ünnepségen Bertáné Csépán Erzsébet, Dudás-Szabóné Deák Judit és Madácsy Ágota vehették át.

Forrás, fotók: hszc.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A polgármester már hónapokkal ezelőtt jóváhagyta a HMG és a Lajtha együttműködését

Szabó Viktor

Ismét segítségre van szükség, Cs3.hu Család! Találjuk meg a szentesről eltűnt Vida Vivien Patríciát!

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Nem szűnik meg a drámatagozat, hanem egy régóta szükségszerű fejlesztés történik!

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Szentesi Fidesz: Hagyják abba a szentesi iskolák lejáratását!

Szabó Viktor

Korosztályos vidék teniszbajnokság lesz Szentesen

Szabó Viktor

300 milliós hitelt vett fel Szentes

Szabó Viktor

Séta a szentesi vasúti relikviák között

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor