Szentes

A szentesi Pollákban volt a HSZC legnagyobb fejlesztése tavaly

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szentesi intézményeiben is jelentős fejlesztések történtek, így például közösségi tér újult meg, napelemeket szereltek fel és kazánokat cseréltek – derült ki az intézmény évértékelő sajtóreggelijén.  

Hegedűs Zoltán, a HSZC kancellárja elmondta, hogy a 2023-as évben összesen több mint 900 millió forint értékben valósítottak meg beruházásokat, amelyek a Centrum mind a nyolc intézményét érintették. A legnagyobb fejlesztés a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum közösségi terének teljes mértékű felújítása volt – írják a hszc.hu-n.

A fejlesztések nagyobb százalékban az energiahatékonyság érdekében történtek, így a kazánok cseréje a Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában, Szentesen a Boros és Pollák technikumokban napelemek kerültek telepítésre, és nyílászárókat cseréltek Hódmezővásárhelyen az Eötvös Technikumban. A digitalizációt támogatja a szakképző intézményekben az új beszerzésű 300 számítógép és 50 darab okostábla.

Kincses Tímea főigazgató büszkén tájékoztatta a sajtót, hogy az elmúlt évben ismét látványosan nőtt a felnőttek szakmai oktatásában és képzésében résztvevők száma. 19 ágazat 47 szakmája indult az új tanévben, ahol egyre nagyobb százalékban a duális partnerekkel összefogva valósulhatnak meg a szakmai képzések.

2023-ban 21 diák ért el országos eredményt. Kiemelkedő volt az Elektronika és elektrotechnika, a Szépészet, Egészségügy ágazatok eredményei, illetve Ugrai Panna úszó – akit a HSZC is támogat – országos és nemzetközi sikereket ért el.

Tavaly az oktatók harmada bővíthette szakmai és módszertani tudását szervezett továbbképzéseken. A HSZC oktatóit országosan is elismerték: a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést Nagy János, a makói Návay oktatója vehette át, míg Miniszteri elismerő oklevélben részesült: Koós Zoltán, Balázsné Szabó Erzsébet és Várkonyi István oktatók.

Oktatói szolgálati érdemérmet két nyugdíjba vonult oktató vehetett át: Remzső Sándor és Szani Mariann. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kiválóság díját pedig tavaly a Vásárhelyen rendezett ünnepségen Bertáné Csépán Erzsébet, Dudás-Szabóné Deák Judit és Madácsy Ágota vehették át.

Forrás, fotók: hszc.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A polgárőröknek (is) köszönhetően probléma mentesen űzték el a telet Szentesen

Szabó Viktor

Lövések hangja zavarhatja meg a szentesi csöndet

Szabó Viktor

Ápolót keresnek a szentesi kórház belgyógyászati szakrendelésére!

Szabó Viktor

Készenléti rendőrök oltottak el egy égő autót Szentesnél

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén is razziázik a rendőrség

Szabó Viktor

Két diák jutott a vármegyei döntőbe a Boros Kazinczy-versenyén

Szabó Viktor

Visit Szentes – közpénzen “visít” Szabó Zoltán Ferenc kampánya

Szabó Viktor

Szabóék döntöttek: mintegy 360 milliótól fosztják meg a szentesieket

Szabó Viktor

A városvezetés nem bízik a szentesiekben? Másnak adnák a helyiek támogatását!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább