Mindszent

Mindszent vezetése továbbra is elkötelezett az útjavítások iránt

A mindszenti képviselő-testület a megemelkedett költségek miatt sem adta vissza a 140 millió forintos útfelújítási pályázatot, így sikeres közbeszerzési eljárás esetén 2024 első felében 13 utca teljes felújítása valósulhat meg.

Mindszent Város Önkormányzata egy TOP Plusz pályázat keretén belül 140 millió forintot nyert belterületi utak felújítására, azonban az árak növekedése miatt a most elkészült tervek szerint a 13 utca tervezett teljes felújítása 50 millió forinttal többe kerülne. A képviselő-testület tagjai a keddi rendkívüli ülésen úgy döntöttek, hogy nem adják vissza a pályázatot, hanem önerőből pótolják a hiányzó összeget.

Zsótér Károly, Mindszent polgármestere portálunknak elmondta, a képviselőkkel közösen extra takarékos gazdálkodást folytatnak annak érdekében, hogy az ilyen fejlesztésekhez önerőt tudjanak biztosítani. Például a közvilágítás éjszakai korlátozásán megspórolt pénzt pont az ilyen esetekre tudják felhasználni.

A polgármester kifejtette, hogy a projekthez hiányzó összeg egy részét a fent említett spórolás következményeként felhalmozott összegből pótolják, másik részét pedig a már felvett beruházás finanszírozási célú hitelkeretéből, hitelcél módosítással teszik hozzá.

Jó hír a mindszentieknek, hogy sikeres közbeszerzési eljárás esetén 2024 első felében elkészülhetnek az utcák. A projekt keretein belül teljes felújítás valósul meg, felületzárással.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Új víztornyot kapott Mindszent + FOTÓ + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Újra jár a komp Mindszent és Baks között

Szabó Viktor

Mindszenti tolvajt fogtak a rendőrök

Szabó Viktor

Mindszent bekeményít: durva bírságra számíthatnak a felelőtlen állattartók

Szabó Viktor

Mindszent első babáját köszöntötték

Szabó Viktor

Lezárult a nevezés: a mindszenti Ugari Panna is utazik a világbajnokságra

Szabó Viktor

Rekordméretű halat fogtak Mindszentnél

Szabó Viktor

Óriási blama Gyurcsányék mindszenti gyűjtése

Szabó Viktor

Jól halad a mindszenti víztorony építése

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább