Mindszent

Mindszent vezetése továbbra is elkötelezett az útjavítások iránt

A mindszenti képviselő-testület a megemelkedett költségek miatt sem adta vissza a 140 millió forintos útfelújítási pályázatot, így sikeres közbeszerzési eljárás esetén 2024 első felében 13 utca teljes felújítása valósulhat meg.

Mindszent Város Önkormányzata egy TOP Plusz pályázat keretén belül 140 millió forintot nyert belterületi utak felújítására, azonban az árak növekedése miatt a most elkészült tervek szerint a 13 utca tervezett teljes felújítása 50 millió forinttal többe kerülne. A képviselő-testület tagjai a keddi rendkívüli ülésen úgy döntöttek, hogy nem adják vissza a pályázatot, hanem önerőből pótolják a hiányzó összeget.

Zsótér Károly, Mindszent polgármestere portálunknak elmondta, a képviselőkkel közösen extra takarékos gazdálkodást folytatnak annak érdekében, hogy az ilyen fejlesztésekhez önerőt tudjanak biztosítani. Például a közvilágítás éjszakai korlátozásán megspórolt pénzt pont az ilyen esetekre tudják felhasználni.

A polgármester kifejtette, hogy a projekthez hiányzó összeg egy részét a fent említett spórolás következményeként felhalmozott összegből pótolják, másik részét pedig a már felvett beruházás finanszírozási célú hitelkeretéből, hitelcél módosítással teszik hozzá.

Jó hír a mindszentieknek, hogy sikeres közbeszerzési eljárás esetén 2024 első felében elkészülhetnek az utcák. A projekt keretein belül teljes felújítás valósul meg, felületzárással.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olaszországban parádézott a mindszenti úszózseni

Szabó Viktor

Belharcok a mindszenti baloldalon

Szabó Viktor

Mindszent fideszes polgármesterjelöltje: Tudjuk biztonságban a gyermekeinket! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Áramszünet lesz Mindszenten

Szabó Viktor

Mindszenten elsőként Pálinkóné Szedlák Renáta, a Fidesz jelöltje, és csapata gyűjtötte össze a szükséges aláírásokat

Szabó Viktor

Mindszenten is nagyot mentek a békepárti jobboldal jelöltjei

Szabó Viktor

Saját elvtársait is szégyelli Gyurcsány mindszenti embere

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

A mindszenti emberek segítenek, a baloldal gyűlöletet kelt

Szabó Viktor