Sport

Ötödikként zárt a magyar válogatott a női vízilabda Eb-n

A magyar női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a szombati helyosztón 14-3-ra nyert a francia csapat ellen.

Az Európa-bajnokság magyar szempontból utolsó mérkőzésén a horvátok ellen szemsérülést szenvedő Gurisatti Gréta mellett Szabó Nikolett maradt ki a 15 fős keretből.

A hollandiai kontinensviadalon az első negyed volt a magyarok legösszeszedettebb nyolc perce, ugyanis azon kívül, hogy többször sikerült lefordulni az ellenfélről és könnyű gólokat szerezni, hátul kiváló blokkok segítették a kapu előtt tempózó Neszmélyt, aki hatból öt lövést hárított (5-1).

A második negyedben a franciák több fórt is kaptak, de az ekkor már négygólos Keszthelyi vezérletével parádésan védekezett a magyar csapat, elől pedig a francia Mahieu Geraldine szülőhazája ellen szerzett két gyönyörű centergólt (9-1).

A fordulást követően a kényelmes előnyben lévő magyarok főként védekezésben tették oda magukat, továbbra sem engedték, hogy betaláljon az ellenfél, helyenként hangosan bíztatták egymást egy-egy blokkra, vagy éppen a rivális magyar játékosának, Hertzka Orsolyának a szoros őrzésére (11-1).

Az Eb utolsó negyedét Keszthelyi hatodik találata vezette fel – Vályi gyönyörű passzát húzta a hálóba -, a franciák a játékrész felénél fórból törték meg több mint húszperces gólcsendjüket, előtte időkérés előzte meg a figurát. A riválisnak így sem volt esélye a részsikerre, a vége 14-3 lett.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Keszthelyi Rita volt hat góllal.

Az már az olaszokkal szembeni negyeddöntős vereséggel eldőlt, hogy a magyar csapat az Eb-n nem szerez olimpiai kvótát, erre az utolsó lehetősége a februári dohai világbajnokságon lesz.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor