Sport

Óriási csatában legyőztük a szerbeket a vízilabda Eb-n

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlen után ötméteresekkel 15-14-re legyőzte pénteken a szerb csapatot a horvátországi Európa-bajnokság zágrábi negyeddöntőjében, így a legjobb négy közé jutott.

Elődöntőbe jutott a horvátországi Európa-bajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a pénteken büntetőpárbaj után 15–14-re győzött a szerbek elleni negyeddöntőben, így a horvát–görög meccs győztesével küzdhet majd a döntőbe jutásért Varga Zsolt csapata.

Az A csoportban szereplő megfiatalított magyar csapat a görögök elleni 10–8-as vereséggel kezdte a kontinensviadalt, majd két nappal később legyőzte Georgiát 15–11-re, és zárásként óriási meglepetésre Olaszországnál bizonyult jobbnak 10–5-re. Így Varga Zsolt együttese csoportelsőként azonnal a negyeddöntőbe jutott a kontinenstornán, amelyet új lebonyolítással rendeznek.

A C csoportban szereplő szerbek három fölényes győzelemmel szintén elsőként jutottak tovább – Izraelt, Németországot és Máltát összesítésben 57–11-es gólkülönbséggel múlták felül –, de B divíziós érkezőként plusz meccs várt rájuk a nyolc közé jutásért. Azon az olimpiai házigazda franciákat 14–10-re győzték le.

A szerb együttesben hat olimpiai bajnok játszik az Eb-n: Braniszlav Mitrovics, Nikola Jaksics, Dusan Mandics, Szava Randelovics, Djordje Lazics és Strahinja Raszovics. Ráadásul több szerb pólós magyarországi légióstapasztalattal is rendelkezik.

A két csapat az erőviszonyok tekintetében rendre nagy csatákat vív egymással az elmúlt években, de inkább évtizedekben. A tokiói olimpia után generációváltáson átesett szerbekre a 2022-es spliti Eb-n 16–7-es történelmi vereséget mértünk, míg legutóbb az E.ON Kupán találkoztunk velük, amikor 12–12-es döntetlen után a szerbek büntetőkkel győztek úgy, hogy az alapjátékidő utolsó percében 12–10-ről egyenlítettek.

A magyar kapitány a mérkőzés előtti nyilatkozatában a szövetség oldalán elmondta: Az olaszok elleni találkozóhoz hasonlóan a védekezés lehet ezen a találkozón is a kulcs.

Magyarország–Szerbia 15–14 (3–3, 2–2, 4–3, 1–2, 5–4 ) – ötméterespárbaj után

Fotók: MTI/Illyés Tibor- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Európa-bajnok lett a mindszenti Ugrai Panna

Szabó Viktor

Óriásit küzdött a magyar csapat, de nem jött össze a bravúr

Szabó Viktor

Korosztályos vidék teniszbajnokság lesz Szentesen

Szabó Viktor

Blikk: Jó mulatság, férfimunka – Nagyot Villan-tóttak az erős emberek Csongrádon

Szabó Viktor

A németek elleni pontszerzéssel saját kezében maradna a magyarok sorsa

Szabó Viktor

Svájctól elszenvedett vereséggel rajtoltak a magyarok

Szabó Viktor

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

A Puskás Arénában lesz a 2026-os Bajnokok Ligája döntő

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor