Sport

Elképesztő magyar bravúr, Valkusz Máté főtáblás az Australian Openen

A 25 éves Valkusz Máté két szettben legyőzte az olasz Andrea Vavassorit az ausztrál teniszbajnokság (Australian Open) selejtezőjében péntek hajnalban, így életében először feljutott egy felnőtt Grand Slam-torna főtáblájára. Bondár Annának ez nem sikerült, ő két szettben kikapott az orosz Alekszandra Kornyejevától.

Valkusz az első szettet könnyedén megnyerte (6:1), a másodikban viszont komolyabb erőbedobást kellett kitennie a pályára a magyarnak a győzelemért. Olasz ellenfele az ötperces egészségügyi szünete után frissebben tért vissza, és adogatószettjében négy bréklabdát is hárítania kellett Valkusznak. Végül a második szettet 6:4-re megnyerte a 2016-os junior világelső játékos, ezzel pedig kiharcolta élete első felnőtt Grand Slam-részvételét.

Az összecsapás 1 óra 24 percig tartott.

A tavalyi US Open után ismét három magyar férfi szerepel egy gs-torna főtábláján.

Valkusz következő ellenfele a ranglista 45. helyezettje, az ausztrál Max Purcell lesz. A párharc győztese a 11. helyen kiemelt Casper Ruuddel vagy a 35 éves spanyol Albert Ramos Vinolasszal mérkőzik meg a második fordulóban.

„Azért álomszerű, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen messzire tudok jutni, hiszen elég nehéz ellenfeleket kaptam, akik jó formában vannak, és akiket többnyire nem ismertem” – nyilatkozta Valkusz a magyar szövetség hivatalos Facebook-felületén.

Bondár Annának viszont nem sikerült legyőzni 17 éves orosz ellenfelét, de még így is lehet esélye a főtáblás szereplésre, a 26 éves magyar pedig párosban pedig biztos résztvevő Melbourne-ben.

A két top 100-as versenyzőnk: a 65. helyen álló, a magyarok között a legjobbnak számító Marozsán Fábián, valamint a 69. Fucsovics Márton alanyi jogon főtáblás, és már ellenfeleik is ismertek. Előbbi a 2014-es US Open-győztes, horvát Marin Ciliccsel, utóbbi a bolgár Grigor Dimitrovval kezd Ausztráliában.

Forrás: index.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor