Térség

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára közölte, hogy a hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától életbe léptetik az úgynevezett „vörös kódot”.

A Belügyminisztérium államtitkára közölte, hogy a hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától léptetik életbe az úgynevezett „vörös kódot”, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása – számolt be az MTI.

Fülöp Attila közölte, hogy az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

Az államtitkár kiemelte, hogy a vörös kód ideje alatt bármilyen szociális intézmény, fenntartótól és ellátotti körtől függetlenül, köteles befogadni a bajba jutott embereket.

Fülöp Attila kitért arra, hogy a meteorológiai szolgálat az elkövetkező éjszakákra néhány helyen mínusz 10 fok körüli hőmérsékletet prognosztizált, ilyen időben életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik.

Az államtitkár elmondta, a hajléktalanellátóknál van férőhely, jelenleg a budapesti ellátók kihasználtsága 76, az országos hálózaté pedig 80 százalékos. Fülöp Attila arra kér mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. A telefonszámok megtalálhatók a kormányzati felületeken.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak, érdemes még ma teletankolni a verdát!

Szabó Viktor

A rendőrség meghosszabbította a razziát a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon

Szabó Viktor

Farkas Sándor: boldogság, szeretet, egymásra találás + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Boldog karácsonyt Szentes, Csongrád, Kistelek és kistérség!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább