Csongrád Sport

Mert futni jó! Indul a „Fussuk le!” újabb versenye

2022-ben ifjabb Kecskés László indította útjára azt a futóversenyt, amely nagy port vert város szerte, olyannyira, hogy az elmúlt évben is hatalmas érdeklődés övezte a sportos kezdeményezést. A feltételek és a nevezés 2024-ben is változatlan marad.

– Mikor lesz az idei verseny, és milyen távokon?

– Május 12-én kerül megrendezésre, de vannak változások a korábbi 2 évhez képest. Ami maradt az a választható távok hossza. 10.5 km a negyedmaraton, a 21.1 km a félmaraton, ahol lehet egyéni és 2 fős váltóban is indulni. Lesz most is gyermekfutam, amely során nagyon fontos, hogy nincs korosztályos határ, és ennek a hossza 750 méter.

– Mennyire van jelentősége a versenyzésnek a gyerekek esetében?

– A gyerekfutam esetében nem mérünk időt. Az eddigi tapasztalataink alapján, ezt a 750 métert mindenki tudja teljesíteni, vagy önállóan vagy a szülővel együtt, akár úgy is, hogy a babakocsiban vagy a gyerkőc. A célunk az amatőr futás megszerettetése, egy jó szervezéssel a közösség építése, amely a sportról szól. Fontos számomra, hogy ismerjék meg az emberek ennek a szépségét és fontosságát, emellett olyan páratlan és emlékezetes élményt szeretnénk a szervezőkkel együtt biztosítani, amely arra ösztönöz mindenkit, aki egyszer eljön, hogy fusson a szabadidejében és jöjjön el minden évben, mert ez nem csak mozgás, hanem egy nagyon jó közösségi program, amivel hagyományt tudunk teremteni.

– Említetted a változásokat, mire vonatkoznak ezek?

– Nőtt az érdeklődés és mi is többet szeretnénk nyújtani, így kibővítettük az eseményt 3 napra, azaz egy egész hétvégét magába ölel a program. Pénteken egy zenei esemény keretein belül egyfajta ráhangolódás és lazulás amit tervezünk a nevezőknek. A szombati nap a közösségről szól, hiszen közös átmozgató edzésen, szakmai beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők, de lehet majd futócipőket tesztelni, lesz futókvíz, pizza party és sok érdekes dolog, ami a futásról, annak szépségeiről és hatásáról szól. A vasárnap már a versenyé, ez a hétvége csúcspontja.

– Mi a célotok ezzel a rendezvénnyel?

– Jelenleg Hamburgban élek, de Csongrád a szülővárosom és a szüleim is itt élnek. Rendszeresen járok haza a családommal és nyugodt szívvel mondhatom Csongrád mindig is a szívügyem marad. A sport az életem meghatározó része volt és marad is és nagyon szeretném, ha a futás révén egyre több ember érezne így. Ennek is köszönhetően jött az ötlet, hogy csináljunk egy olyan profi szervezésű programot, amely minél több embert megmozgat, van egy különleges hangulata, és a futásról szól. A pálya Csongrád legszebb helyein van kijelölve, így a vidékről érkező emberek is megcsodálhatják az egyik legszebb alföldi várost.

– Mikor és hogyan lehet nevezni?

Január 10-ig tart az előnevezési időszak, de utána is természetesen adott a lehetőség a nevezésre. Részleteket a fussukle.com-on, Facebook és Instagram oldalainkon tudhatnak meg az érdeklődők. Nevezés pedig a korido.hu oldalon zajlik.

Ifjabb Kecskés László, mint szervező is nagyon készül, hiszen hetente felkészítő edzéseken is részt vehetnek az érdeklődők Csongrádon. A jutalmazás sem marad el, mivel versenyről van szó. Minden induló rajtszámot és befutó érmet is kap, emellett frissítő italokkal, befutó csomaggal, rétessel és egytál étellel is várják a lelkes futó közönséget. Az elmúlt években nagyon sok pozitív és biztató visszajelzést kaptak emellett a résztvevők létszáma is folyamatosan nő, hiszen a cél nemes és jó értéket képvisel.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor