Belföld

Családokért felelős államtitkár: januártól emelkednek az otthonteremtési támogatások

Happy family in front of their house with solar panels on the roof.

A gyermekes családok otthonteremtését 2024-ben minden eddiginél magasabb összegekkel támogatja a kormány – közölte a kormány Facebook oldalán a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Hornung Ágnes hangsúlyozta, hogy a kormány számára háborús időben is a magyar családok az elsők, ezért a kormány nemcsak megvédte a családtámogatásokat, hanem bővítette is azokat. Mint mondta, januártól igényelhető a csok plusz és emelkedik a falusi csok összege.

A csok plusz legfeljebb 3 százalékos kamatozású kölcsön, amelyet a gyermekvállalás előtt álló, valamint már gyermekes, de további gyermekeket vállaló családok igényelhetnek lakóingatlan vásárlására, építésére, vagy bővítésére – hívta fel a figyelmet az államtitkár. Hozzátette, a csok plusz összege attól függ, hogy a vállalt gyermekekkel összesen hány gyermekessé válik a család.

Egy gyermekessé váló családok esetén 15 millió forintos, két gyermekessé váló családok esetén 30, három gyermekessé váló családoknak pedig akár 50 millió forintos csok plusz jár – emelte ki.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy a kölcsön az ország összes településén igényelhető, és a kölcsön igénybevételével vásárolt ingatlan után nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni.

Januártól duplájára emelkedik a falusi csok összege – ismertette ezen támogatás új elemét az államtitkár. Hozzátette: a vissza nem térítendő támogatást az ötezer fő alatti, úgynevezett “preferált, azaz a falusi csok-os kistelepüléseken” élő családok igényelhetik új vagy használt ház vásárlására, építésére, bővítésére vagy korszerűsítésére.

A támogatás összege vásárláskor vagy építéskor egy vállalt gyermek esetén egymillió forint, kettő gyermek esetén négymillió forint, három vagy több gyermek esetén pedig 15 millió forint – mondta el. Kitért arra is, hogy korszerűsítésnél, bővítésnél a gyermekszámtól függően, a vásárlási-építési összeg fele jár.

A falusi csok és a csok plusz együtt is igényelhető – tette hozzá.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Farkas Sándor: a nemzeti kormány 2010 óta kiemelt partnerként működik együtt a gazdatársadalommal

Szabó Viktor

Sosem látott törvénysértés miatt brutális büntetést szabott ki az ÁSZ a baloldali pártokra

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Lemondott Balog Zoltán a zsinati elnöki tisztségéről

Szabó Viktor

Kormányinfó élőben a Cs3.hu-n! + ÉLŐ VIDEÓ!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak, tekinteteteket az égre szegezzétek!

Szabó Viktor

Ma kezdődik a nagyböjt

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A Magyar Kormány partnerként tekint a gazdákra

Szabó Viktor

Mától Szentesre és Csongrádra is érkezik a dupla nyugdíj

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább