Szentes

A szentesi kórház gyermekosztályáért vadásztak Csongrád-Csanádban

Az országban 43 helyszínen szerveztek jótékonysági vadászatot, amelyből három helyen nagyvadra vadásztak, míg a további helyszíneken apróvadvadászatra várták a vendégeket. Csongrád-Csanád vármegyében a SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum gyermekosztályának gyűjtöttek.

Csongrád-Csanád vármegyében Bakson, a Levelényi Földtulajdonosok Vadásztársaságánál, Szegeden pedig két helyszínen, a Dorozsmai József Attila Vadásztársaság területén és a Szegedi Vadásztársaságnál tartottak december 27-én jótékonysági vadászatot – írja az Agro Jager News.

Csányi József, a Dorozsmai József Attila Vadásztársaság elnöke kiemelte, hogy a társaságot Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat ügyvezetője azzal kereste meg, hogy támogassák 2023-ban egy vadászattal az országos programsorozatot. A megkeresést, felterjesztve az intézőbizottságnak és a tagságnak, mindenki egységesen fogadta. A jelentkezők 50 000 Ft-ot ajánlottak fel és a meghirdetés után három nappal a keret betelt. Csányi József hozzátette, hogy külön köszöni az Eperjesi Vadásztársaságnak és a kisteleki Bartucz Tibornak, hogy ugyan a vadászaton nem vettek részt, de a támogatás összegét elutalták a szervezetnek.

Csányi József leszögezte, hogy a társaság mindezeken túl nem fogadott el sem az elejtett fácánért, sem a reggeliért és a vadászat után az ebédért pénzt, azt a tagság és társaság fedezte. Külön kiemelte a Kotogány Tojás Nagykereskedést, akik jóvoltából 100 tojásos rántottával várták a vendégeket és feleségének, hogy a Csányi Kertészet biztosította a babgulyáshoz az alapanyagokat. Azonban ezzel még nem ért véget a támogatók sora – folytatta az elnök, mert a tagság közül többen hajtóként, kutyákkal vettek részt. Térítésmentesen érkezett a kürtös és tagság családtagjai is többen ingyen segítettek, miközben a december 27-e munkanapra esett.

Az összefogás megmutatta, hogy képes egy jó ügyért megmozdulni a tagság és a társaság barátai is szívesen regisztráltak. Az elnök kiemelte, hogy a program jó lehetőség arra is, hogy vendégségbe menjünk, megnézzük, hogy a szomszédban, hogy vadásznak, hogy viselkednek a vadászok. Most azonban nagyon örült annak, hogy Dorozsmai Vadásztársaság szervezőként vehetett részt a kezdeményezésben s messzi, világlátott emberek, vadászok is Szegedre, Szeged-Kiskundorozsmára regisztráltak.

Ez egyben felelősség is a társaság és a szűken vett lakóhelyünkért. Vadásznak lenni nem könnyű, mert hatalmas önuralom, fegyelmezettség kell, ahhoz, hogy valaki fegyverrel hódolhasson egy olyan szenvedélynek, ami régi időkből való. Emiatt hálásnak kell lennünk és ahol lehet, nemcsak az évben egyszer, hanem folyamatosan segíteni kell az elesetteknek, a hátrányos helyzetű embereknek. Bízik benne, hogy nemcsak a vármegyében, hanem országos viszonylatban a 70 000 vadász meg tudja mutatni, mit jelent ehhez a közösséghez tartozni és mit jelent az, amikor ennyi ember egy jó ügyért összefog.

Fotók: Agro Jager News- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a szentesi laktanya

Szabó Viktor

Csongrádi fiatal DJ lépett fel a Balaton Sound színpadán

Szabó Viktor